Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Μνημονιακά και μνημονικά



Παντελής ΜπουκάλαςΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΠΟΥΚΑΛΑΣ
 Είτε ειδησεογραφική ιστοσελίδα ανοίξεις είτε πολιτική ή αθλητική, βλέπεις αμέσως ότι με τον ανασχηματισμό η ηλεκτρονική μνήμη, ξυπνημένη από κάποιους που δεν επλήγησαν ακόμα από πολιτικό Αλτχσάιμερ, ανέδειξε καινούργια ενδιαφέροντα ζευγάρια. Μπαίνεις λοιπόν στον πειρασμό του δημοσκόπου και πληκτρολογείς στο ψαχτήρι τις λέξεις «Γιακουμάτος για Δένδια». Πάραυτα εμφανίζονται 76.400 ευρήματα (εν τω μεταξύ, ίσως έχουν κατοστίσει). Προχωρείς στο ζεύγος «Ντινόπουλος - Βενιζέλος» και διαπιστώνεις ότι τα ευρήματα αυξάνονται θεαματικά (ή «δραματικά» όπως ακούμε εις την Καναλικήν Καθομιλουμένην, επί καλών και κακών). Επόμενο στάδιο σ’ αυτό το ξεκούραστο γκάλοπ το δίδυμο «Βούλτεψη - Χαρδούβελης». Και ιδού: «Περίπου 263.000 αποτελέσματα».

Ξέρεις βέβαια ότι πρέπει να αφαιρέσεις τα μισά ευρήματα, για να μην πω τα τέσσερα πέμπτα. Αλλά και όσα απομένουν έχουν κάποιο νόημα. Και αν όχι ως απόλυτοι αριθμοί, έστω για την κλιμάκωση ενδιαφέροντος που υποδεικνύουν: Οσα ειρωνικά είχε πει για τον κ. Δένδια ο κ. Γιακουμάτος (όταν η οικογένειά του είχε κάποιες περιπλοκές με τον νόμο)...
 συνέχεια
... οι ηλεκτρονικοί χρήστες, ο λαός κατά κάποιον τρόπο, τα τοποθετούν στo χαμηλότερο σκαλί. Σωστά. Δεν ήταν παρά η συνήθης πικρία αυτού που είναι βέβαιος ότι δεν έφταιξε και δεν θα φταίξει ποτέ και ότι, αν κάτι στραβώνει, ευθύνεται μια συμπαντική συνωμοσία εις βάρος του, καθοδηγημένη από τον Κοέλιο. Μιλάμε δηλαδή για το 99,99% του πληθυσμού της Γης. Το υπόλοιπο 0,01% είναι απλώς εξωγήινοι.

Οσα έσυρε όμως ο κ. Ντινόπουλος κατά του κ. Βενιζέλου, στις 22.4.2012, προ συγκυβερνήσεως, αποσπούν ευλόγως, αναδρομικά, μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Και πρώτα πρώτα επειδή καταγγέλθηκαν εγγράφως και ενάρθρως και όχι με το άναρθρο και ουρλιαχτοβριθές στυλ του νέου υπουργού. «Ε, όχι και αθώος ο Βενιζέλος» αποφαινόταν ο κ. Ντινόπουλος για τα εξοπλιστικά, όντας μέλος της προανακριτικής επιτροπής. Δημοκοπική οξύτητα και προεκλογική υπερβολή; Στην ίδια κυβέρνηση είναι πια οι δύο άνδρες. Ας τα συζητήσουν και ας μπουν στον κόπο να ενημερώσουν κι εμάς.

Ακόμη περισσότερο ερεθίστηκε η κοινή γνώμη με την ανάμνηση των βελών που είχε εκτοξεύσει η κ. Βούλτεψη κατά του κ. Χαρδούβελη. Τον Ιανουάριο του 2012 αυτά, από ιστοσελίδα. Οπου η νυν κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήριζε εθελόδουλο, «μόνιμο σύμβουλο πρωθυπουργών-διεκπεραιωτών» και άλλα τινά τον τότε διευθυντή του οικονομικού γραφείου του κ. Παπαδήμου. Τον προειδοποιούσε, δε, «να βάλει το μυαλό του να δουλέψει», γιατί αλλιώς «το μεν καινούργιο του αφεντικό θα φύγει νύχτα -έχοντας λάβει μέρος και αυτός στην εθνική προδοσία-, ο ίδιος δεν θα δυσκολευτεί να βρει τράπεζα να τον (ξανα)μαζέψει». Πώς θα εκθειάζει τώρα η κ. Βούλτεψη, που θεωρούσε «εθνική προδοσία» το Μνημόνιο, έναν μνημονιακό υπουργό Οικονομικών με τέτοιο παρελθόν; Πανάθεμά τα για γραπτά. Πανάθεμα και τη μανία τους να μένουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.