Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Αλέκος Παπαδόπουλος: Ο λαϊκισμός διατρέχει οριζόντια όλα τα κόμματα

Συνέντευξη στην Καθημερινή




Το δρόμο των μεταρρυθμίσεων, του ρεαλισμού και του ορθολογισμού απέναντι στον «ιδεολογικά πολυμορφικό λαϊκισμό» θεωρεί ως μοναδική λύση για τη διάσωση της χώρας ο Αλέκος Παπαδόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Καθημερινή».
alekos papadopoulos

Αυτός ο δρόμος θα πρέπει να οδηγήσει στη συγκρότηση ενός «αντιποπουλιστικού-αντιπερονικού δημοκρατικού μετώπου» από κοινωνικές δυνάμεις οι οποίες υπάρχουν, αλλά όπως ο κ. Παπαδόπουλος λέει αργούν «απαράδεκτα».

Ο πρώην υπουργός στη συνέντευξή του στην «Καθημερινή» απορρίπτει τον όρο «Κεντροαριστερά» ως «τεχνικό και απολίτικο» και τονίζει, αντιθέτως, την ανάγκη να προκύψει ένας δεύτερος πόλος «απέναντι σε όλο το λαϊκιστικό σύστημα».
Ο ίδιος δηλώνει πως δεν φιλοδοξεί να έχει κάποιον οργανικό ρόλο, ωστόσο επισημαίνει πως θα βοηθήσει με όλες τις δυνάμεις του. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δύο «γνωστοί κομματικοί πόλοι» δεν είναι παρά οι «δύο όψεις του ίδιου νομίσματος» ενώ επισημαίνει πως ο λαϊκισμός «διατρέχει οριζόντια όλα τα κόμματα».
Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές ο κ. Παπαδόπουλος τονίζει πως «το μήνυμα των ευρωεκλογών είναι πως η χώρα μπήκε σε περίοδο αδιεξόδου. Στις επόμενες εκλογές θα συγκρουστεί η λαϊκιστική δεξιά με τον αριστερό ιδεοληπτικό λαϊκισμό».
Για την οικονομική κατάσταση της χώρας το διακεκριμένο πολιτικό στέλεχος εξέφρασε την άποψη πως η Ελλάδα δεν μπορεί να ζήσει χωρίς εξωτερική βοήθεια λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Η Ελλάδα δεν είναι ακόμα έτοιμη να βγει οργανικά παρά μόνο τεχνητά στις αγορές. Θα περάσουν πολλά χρόνια μέχρι να αποκτήσει σταθερά δημοσιονομικά πεδία.»
 matrix24
                                 ολόκληρη η συνέντευξη στήν «Καθημερινή» : εδώ
(Διαβάστε την πρίν αρχίσουν νά τόν συκοφαντούν καί αυτόν οι διάφοροι Μπίστηδες καί τά τσιράκια τού Μπένι επειδή δέν γοητεύεται από τήν Ελιά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.