Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Ούτε λέξη για χρέος και φοροελαφρύνσεις...

Δεσμεύτηκε για τα προαπαιτούμενα, τόνισε ότι η πολιτική της Ελλάδας δεν πρόκειται να αλλάξει αλλά δεν είπε κουβέντα για το χρέος και τις φοροελαφρύνσεις.

Ο νέος υπουργός Οικονομικών ένιωσε ιδιαιτέρως άβολα όταν άκουσε την κριτική που του άσκησαν οι ευρωπαίοι ομόλογοί του για...
καθυστερήσεις στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων.

Ο Γκίκας Χαρδούβελης στην επίσημη πρώτη του στο Λουξεμβούργο για τις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin, ήταν ιδιαιτέρως «κουμπωμένος» και απέφυγε τις πολλές συζητήσεις με τους δημοσιογράφους σε αντίθεση με τον προκάτοχο του.
Μπαίνουμε σε νέα εποχή, εκτίμησε ο υπουργός Οικονομικών. Μέχρι τέλος Ιουνίου τα έξι προαπαιτούμενα, «πριν τις διακοπές του Αυγούστου» τα υπόλοιπα. Οι πολίτες ξέρουν ότι δεν υπάρχει «δωρεάν γεύμα» σημείωσε ο νέος υπουργός.
«Η Ελλάδα εισέρχεται σε νέα εποχή με έναν πληθυσμό που αντιμετωπίζει τα προβλήματά του και δείχνει τη βούληση να τα επιλύσει» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, από το Λουξεμβούργο, όπου προήδρευσε στο τελευταίο επί ελληνικής Προεδρίας Συμβούλιο Ecofin.
Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, η ελληνική κοινωνία πέρασε έξι δύσκολα χρόνια, κάθε οικογένεια βιώνει αυτή την κρίση με άνεργους και με δυσκολίες πληρωμής των μισθών από την πλευρά των επιχειρήσεων.
Οι πολίτες έχουν ωριμάσει μετά από έξι δύσκολα χρόνια, σημείωσε ο Γκίκας Χαρδούβελης προσθέτοντας όλοι τώρα αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχει «δωρεάν γεύμα».
Ο νέος υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στο αίτημα των Ελλήνων για μια πιο ισορροπημένη πολιτική, ώστε οι υποσχέσεις που δίνονται να ακολουθούνται από την οικονομική στήριξη που απαιτείται.
Επανέλαβε ακόμη ότι ο λόγος για τον οποίο υπήρξε καθυστέρηση εκπλήρωσης των προαπαιτούμενων ήταν οι ευρωεκλογές και διαβεβαίωσε ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου θα ικανοποιηθούν οι πρώτες έξι δράσεις, ενώ τα υπόλοιπα έξι «θα τα εκπληρώσουμε πριν από τις διακοπές του Αυγούστου». «Η κυβέρνηση έχει κάθε κίνητρο για να κινηθεί γρήγορα στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που υποσχέθηκε» υπογράμμισε.
Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις για τη βιωσιμότητα του χρέους είπε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι δεν υπάρχει ακριβής ημερομηνία και πως θα αρχίσουν όταν είναι αναγκαίο. Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε τέλος ότι υπάρχει εγγύηση του ΔΝΤ για τη χρηματοδότηση της χώρας, ενώ η ευρωπαϊκή εξαρτάται από τα προαπαιτούμενα, δηλαδή τις μεταρρυθμίσεις...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.