Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Μια Ελλάδα με ακόμα μεγαλύτερες ανισότητες αναδύεται μέσα από την κρίση


     Παραπολιτική

Μεγαλύτερη πίεση έχουν δεχτεί τα φτωχότερα στρώματα του πληθυσμού στην Ελλάδα απ’ ό,τι τα πλουσιότερα κατά τη διάρκεια της κρίσης, σύμφωνα με ειδική μελέτη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) σχετικά με τη διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων.

Από τα στοιχεία του Οργανισμού προκύπτει ότι το πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα των ελληνικών νοικοκυριών το 2011 σε σχέση με το 2010 μειώθηκε συνολικά κατά 20%. Ωστόσο, έχει μεγάλο ενδιαφέρον το γεγονός ότι μέσα σ’ ένα χρόνο το φτωχότερο 10% του πληθυσμού έχασε περίπου το 33% του εισοδήματός του, όταν το πλουσιότερο 10% της ελληνικής κοινωνίας απώλεσε σχεδόν το 13% του εισοδήματός του.

Μάλιστα, η εισοδηματική ανισότητα στην Ελλάδα διευρύνθηκε κατά 3% το 2011 σε σύγκριση με το 2010, όταν στο σύνολο των χωρών του ΟΟΣΑ παρέμεινε στάσιμη.


Σχόλιο Παραπολιτικής: Την ώρα που συμβαίνουν όλα αυτά, την ώρα που γίνεται ξανά μια αναδιανομή του (όποιου) πλούτου υπέρ των λίγων και εις βάρος των πολλών, η Κεντροαριστερά θεωρεί ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας είναι η Αριστερά και ότι λύση για τη χώρα αποτελούν οι διάφοροι Μπίστηδες και Λοβέρδοι.

Δεν καταλαβαίνουν ότι με ακριβώς αυτή τη στρατηγική «χαρίζουν» τους περισσότερους από τους αδικημένους Έλληνες στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά δυστυχώς και κάποιους απ'αυτούς στη Χρυσή Αυγή. Όλοι στο τέλος της τέλος της μέρας κρινόμαστε από τις μάχες που επιλέγουμε να δώσουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.