Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Wolfgang Schäuble ο Μεγαλοπρεπής

                                         Η ευγένεια σκλαβώνει...

1872013
                                                                                                                                                              Φώτο από staseis

«Όσο μεταρρυθμισμένος κι αν είσαι, καταλαβαίνεις ότι όσα είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ανατρέπουν -ως κουραφέξαλα- όσα μας λένε ο Στουρνάρας, ο Σαμαράς κι ο Βενιζέλος

--------------------

          Κολλημένος με τη νομιμότητα   

Οιηματίας ο Σόιμπλε και παλιοχαρακτήρας, ουδόλως συμμερίζεται το δράμα που βιώνουν εσχάτως οι εν Ελλάδι εκλεκτοί του, Απολείπειν Αντώνιος και Εκλείπειν Ευάγγελος. Εννοεί να φέρεται ως επικυρίαρχος προς δούλους. Και πριν αλέκτορα φωνήσαι, μετά τον πανωλεθρίαμβό τους στις ευρωεκλογές, έσπευσε να προαναγγείλει νέα πακέτα για τη χώρα. Βουβαμάρα στο Μαξίμου. Αλλά βρήκε τον δάσκαλό του εκεί που δεν το περίμενε. Τον κατακεραύνωσε με ογκηθμούς από ραδιοφώνου ο ανατέλλων αστήρ του πολιτικού πανθέου, ο ογκόλιθος γραμματέας της Ν.Δ. Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Σαν να τον είχα παρεξηγήσει κομμάτι. Γονυπετής εκλιπαρώ τη συγγνώμη του. Ο εκ Λαρίσης ορμώμενος τέως πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ διαθέτει… φρύδια πυκνότερα κι από του γέρου Καραμανλή. Αδικείται, ωστόσο, από το επώνυμό του. Σαν προϊόν ορνιθοτροφείου ηχεί. Ακου Παπαμιμίκος! Το εκφέρεις και σου 'ρχονται στον νου ξεπουπουλιασμένα κοτόπουλα. Είναι κι αυτή η θητεία του στη ΔΑΠ που τον κάνει να φαντάζει χλεχλές. Διανομή σημειώσεων και τζαμπέ εκδρομές στο Μπλιντρί μπας και μαζέψουμε κανένα ψηφαλάκι. Τον νιώθω να διαμαρτύρεται ήδη: «Οχι και Μπλιντρί· Super Paradise το αποκαλούν οι κοσμικοί».

Χωρίς αμφιβολία του ταιριάζει γάντι η παράφραση των στίχων του Εγγονόπουλου: «Στρατηγέ, τι ζητούσες στη Μύκονο συ ένας Λαρισαίος;». Πάντως τα 'ψαλε απ' την καλή στον άτεγκτο Γερμαναρά. «Οι δηλώσεις Σόιμπλε είναι εκτός κλίματος», υπογράμμισε με νόημα. Σούζα ο Βόλφγκανγκ, όπως το αλογάκι της ΑΕΛ. Κι όπως είχε πάρει φόρα, τα 'χωσε και στον ΣΥΡΙΖΑ. «Το ότι ζητά εκλογές συνιστά συνταγματική εκτροπή» επισήμανε. Ετσι είναι τα νέα παιδιά της Ν.Δ. Κολλημένα με τη νομιμότητα. Τριανταπεντάρης ο Παπαμιμίκος. Στην πιο δημιουργική ηλικία.

Εχει κάνει πολλά ίσαμε τώρα. Το βιογραφικό του μοιάζει με κόσμημα πεποικιλμένο· κανονικότατο τιμαλφές. Στοχεύει στη Νομική αλλά, κουμπούρας ων, πετυχαίνει στο χαμηλόβαθμο και παρακατιανό Τμήμα Βαλκανικών Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Δεν το βάζει όμως κάτω. Οργανώνεται αμέσως στην ΟΝΝΕΔ στήνοντας Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που ταΐζονται με δημόσιο χρήμα. Οι κακές γλώσσες κραυγάζουν ότι οι εν λόγω ενασχολήσεις του αναδίνουν οσμή σκανδάλου. Τα κεντρικά της οργάνωσης ζητούν την παραίτησή του συγκροτώντας επιτροπή διερεύνησης της υπόθεσης, η οποία δεν ανακοινώνει ποτέ πόρισμα.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης τον τοποθετεί στην ΤΡΑΜ Α.Ε., επί εθνοσωτηρίου διακυβερνήσεως ανιψιού Κωστάκη, θητεία για την οποία παραπέμπεται στον εισαγγελέα έπειτα από αναφορά του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. Προηγουμένως χρηματίζει μέλος του Δ.Σ. της ΕΥΑΘ απ' όπου αποχωρεί πάλι με δικαστικές περιπέτειες. Οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. αντιμετωπίζουν το κράτος ως λάφυρο και τα γαλάζια παιδιά αποκομίζουν καθόλου ευκαταφρόνητη λεία. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αναρρίχησή του στην προεδρία της ΟΝΝΕΔ με καταγγελίες για βία και νοθεία από τον ανθυποψήφιό του. Συγκρατείστε πως είναι κολλημένος με τη νομιμότητα, όπως τα μετέωρα με τις βροχές και τις καταιγίδες καλοκαιριάτικα.

Μετέωρος meteoros@efsyn.gr
 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

 

 

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.