Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Πολύωρη ταλαιπωρία για 2.000 επιβάτες δυο πλοίων

Πολύωρη ταλαιπωρία για 2.000 επιβάτες δυο πλοίων

Πολύωρη ταλαιπωρία ανέμενε περισσότερους από 2.000 επιβάτες δυο πλοίων, λόγω ατυχήματος που συνέβη νωρίς το πρωί του Σαββάτου στο λιμάνι της Ραφήνας.
Σύμφωνα με το Λιμενικό, κατά την διάρκεια του κατάπλου του πλοίου «Θεολόγος», το οποίο μετέφερε 35 επιβάτες, 10 ΙΧ και πέντε φορτηγά από Ανδρο, Τήνο, Μύκονο, έσπασε κάβος λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Το «Θεολόγος», παρασυρόμενο από τους ανέμους, έκοψε την αριστερή άγκυρα του δεμένου πλοίου Σουπερφέρυ ΙΙ, και ακολούθως έμπλεξε η δεξιά άγκυρα στην προπέλα του πλοίου «Θεολόγος» το οποίο βρίσκεται έξω από το λιμάνι, σε απόσταση περίπου 70 μέτρων από την προβλήτα.
Στη συνέχεια έγινε ρυμούλκηση του «Θεολόγος» στο λιμάνι, προκειμένου να αποβιβαστούν οι 659 επιβάτες του, οι οποίοι προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με τα πλοία Αικατερίνη και Blue Star Ιθάκη.
Το δρομολόγιο των 07.50 του Σουπερφέρυ ΙΙ αναχώρησε στις 11:15. Με το Σουπερφέρυ ΙΙ ταξιδεύουν 1.400 επιβάτες.
Λόγω των θυελλωδών ανέμων παρατηρούνται καθυστερήσεις στα δρομολόγια των πλοίων από τα νησιά, ωστόσο δεν έχει εκδοθεί απαγορευτικό απόπλου. 
tanea.gr

Σημείωση Νέας Μυκόνου : Τό SUPERFERRY II κατέπλευσε στή Μύκονο στίς 16:10' ενώ αυτήν τήν ώρα (19:20) τό THEOLOGOS P. παραπλέει τό Σούνιο κατευθυνόμενο πρός τό Πέραμα γιά νά αποκαταστήσει πιθανές "αβαρίες".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.