Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Οι Βρετανοί, μας στέλνουν το ζεύγος Γριβέα...

grivea

 Την έκδοση του, στην Ελλάδα, αποφάσισε το δικαστήριο...
Την έκδοση του ζεύγους Γριβέα στην Ελλάδα για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου αποφάσισε απόψε το πρωτοβάθμιο δικαστήριο του Ουεστμίνστερ στο Λονδίνο.
Μετά από αυτή την εξέλιξη, η υπεράσπιση κατά πάσα πιθανότητα θα κάνει έφεση, όπως έχει δικαίωμα, εντός επτά ημερών. Διαφορετικά ο κ. Γριβέας και η κ. Βάτσικα θα πρέπει να παραδοθούν στην Ελλάδα.
Λίγο πριν από την ανακοίνωση της απόφασης, ο κ. Γριβέας μίλησε στους Έλληνες δημοσιογράφους στη βρετανική πρωτεύουσα λέγοντας πως....
 συνέχεια
...προτίθεται να επιστρέψει στην Ελλάδα μέχρι τον Σεπτέμβριο. «Ακόμη και αν η υπόθεση πάει στο εφετείο», όπως επισήμανε, «εγώ θέλω να επιστρέψω για να καταθέσω στις ελληνικές αρχές πριν ολοκληρωθεί η ανάκριση για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου».
Μάλιστα, όπως τόνισε, ήδη έχει δρομολογήσει τις οικογενειακές και επαγγελματικές του υποχρεώσεις για να μπορεί να τις διευθετεί από την Ελλάδα. Παρόλα αυτά, όπως σημείωσε, θα ασκήσει έφεση για να κερδίσει χρόνο και να προετοιμάσει την επιστροφή του.
Η ακροαματική διαδικασία ολοκληρώθηκε  το μεσημέρι με τις αγορεύσεις του δικηγόρου υπεράσπισης και του εισαγγελέα που εκπροσωπούσε τις ελληνικές αρχές.
Όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο εισαγγελέας, το ξέπλυμα μαύρου χρήματος ανήκει στα 32 αδικήματα του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης για τα οποία δεν απαιτείται να αποτελούν αδίκημα και στις δύο χώρες που εμπλέκονται στην έκδοση των εκζητουμένων. Έτσι, όπως εξήγησε, είναι άνευ σημασίας να εξεταστεί αν οι κατηγορίες για τις οποίες έχει ζητηθεί η έκδοση των κατηγορουμένων αποτελούν παράνομες πράξεις και για το βρετανικό δίκαιο. Επίσης, υπογράμμισε πως η Ελλάδα ανήκει στις περιοχές της κατηγορίας 1, εννοώντας εμμέσως πλην σαφώς πως παρά τις εκθέσεις των εμπειρογνωμόνων δεν υπάρχει λόγος να εξεταστούν οι συνθήκες κράτησης στις φυλακές της χώρας. Και γι' αυτούς του λόγους, μεταξύ άλλων, ζήτησε την έκδοση του ζεύγους Γριβέα στην Ελλάδα.
Με τη σειρά του, ο συνήγορος υπεράσπισης υποστήριξε ότι για να παραδεχτούμε πως οι κατηγορούμενοι διέπραξαν το έγκλημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, πρώτα θα πρέπει να αποδειχθεί ότι υπήρξε απάτη. Πράγμα το οποίο, όπως ισχυρίστηκε, δεν αποδέχθηκε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας. Συνεπώς, όπως τόνισε, η κατηγορία είναι αίολη και με αυτό το σκεπτικό οι πελάτες του θα πρέπει να παραμείνουν στη Βρετανία.

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.