Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Μύκονος: Έβδομος ακριβότερος προορισμός στον κόσμο

Του Παύλου Υψηλάντη
Ακριβότερη από τη Νέα Υόρκη εμφανίζεται η Μύκονος. Τέσσερις πόλεις της Ελβετίας στο τοπ 10. Δεύτερος ακριβότερος προορισμός το Μπελέκ της Τουρκίας.
                                                                                 ---------------

Στην έβδομη θέση μεταξύ των ακριβότερων τουριστικών προορισμών του κόσμου για την περίοδο αιχμής του καλοκαιριού κατατάσσει την πόλη της Μυκόνου η ιστοσελίδα σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών trivago.co.uk.
Μύκονος: Έβδομος ακριβότερος προορισμός στον κόσμο-Ξεπέρασε τη Νέα ΥόρκηΗ έρευνα βασίστηκε σε αναζητήσεις τιμών που έγιναν στο διάστημα από 1η Ιανουαρίου έως 15 Ιουνίου και αφορούσαν ταξίδια που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου 2014.
Στη σχετική κατάταξη η Μύκονος καταλαμβάνει την έβδομη θέση με μέση τιμή δωματίων στα ξενοδοχεία 194 στερλίνες (243,75 ευρώ). Εμφανίζεται, μάλιστα, να είναι ακριβότερη από τη Νέα Υόρκη (186 στερλίνες ή 233,7 ευρώ), το Λοκάρνο (183 στερλίνες ή 229,93 ευρώ) και το Λουγκάνο (182 στερλίνες ή 228,72 ευρώ) της Ελβετίας.
Ακριβότεροι από τη Μύκονο για την καλοκαιρινή περίοδο αιχμής Ιουλίου-Αυγούστου εμφανίζονται να είναι μόλις έξι προορισμοί.
Στην κορυφή της κατάταξης βρίσκεται το...

 συνέχεια
...Βελντέν της Αυστρίας με μέση τιμή δωματίων 252 στερλίνες (316,7 ευρώ). Το Μπελέκ της Τουρκίας καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση (224 στερλίνες ή 281,5 ευρώ) και η Ασκόνα της Ελβετίας την Τρίτη (215 στερλίνες ή 270 ευρώ).
Την εξάδα συμπληρώνουν το Πόρτο Βέκιο της Κορσικής (209 στερλίνες ή 262,6 ευρώ), το Μοντρέ της Ελβετίας (206 στερλίνες ή 258,9 ευρώ) και η Βοστόνη των ΗΠΑ (195 στερλίνες ή 245 ευρώ).
Τα στοιχεία προέρχονται από τις πλατφόρμες κρατήσεων που λειτουργεί η trivago στις χώρες Αυστρία, Αυστραλία, Βέλγιο, Βραζιλία, Καναδάς, Τσεχία, Γερμανία, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ιταλία, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τη βρετανική ιστοσελίδα, η trivago εμφανίζει τις τιμές από 700.000 ξενοδοχεία όπως παρουσιάζονται σε περισσότερες από 150 ιστοσελίδες κρατήσεων απ' όλο τον κόσμο.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως οι συγκρίσεις τιμών που παρουσιάζει κατά καιρούς η trivago δεν θεωρούνται αντιπροσωπευτικές από τους ξενοδόχους καθώς, όπως υποστηρίζουν, βασίζονται μόνο σε ξενοδοχεία που χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη πλατφόρμα για να δέχονται κρατήσεις.


 euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.