Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Κάποιος να την προσέχει

Photo: A. Χριστοφιλόπουλος @fosphotos.com
  Δεν νομίζω ότι ο πρωθυπουργός ανέθεσε την εκπροσώπηση της κυβέρνησής του στη Σοφία Βούλτεψη επειδή διέκρινε το επικοινωνιακό της χάρισμα και τις επιδόσεις της στον πολιτικό σχεδιασμό. Η κ. Βούλτεψη επελέγη επειδή θεωρήθηκε φιλική προς το κοινό της πρωινής τηλεθέασης. Ο Κεδίκογλου ήταν στον κόσμο του. Η Βούλτεψη είναι μέσα στον κόσμο. Όλο αυτό στην Ελλάδα λέγεται και άνοιγμα προς τη λαϊκή δεξιά. Βούλτεψη, Γιακουμάτος, Ντινόπουλος. Το λαϊκό πρόγραμμα. Ενίοτε και βαρύ λαϊκό. Δεν είμαι σίγουρος ότι ο πρωθυπουργός έκανε μια λάθος επιλογή. Η Ελλάδα είναι ίσως η μοναδική χώρα του δυτικού κόσμου όπου ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης δεν προβαίνει σε τακτική ενημέρωση των συντακτών. Το press room δύναται να διατεθεί για συνεστιάσεις, αρραβώνες και γάμους. Briefing δεν προβλέπεται να γίνει εκεί μέσα. Τέλος πάντων, μη σας ζαλίζω με τα δικά μας. Άλλωστε υπάρχουν και δύο και τρία κέντρα ενημέρωσης που διαθέτει η κυβέρνηση για να μεταφέρεται το περίφημο «ρουλεμάν» της επίσημης γραμμής.
Εδώ και χρόνια ο πολιτικός λόγος αρθρώνεται με το τακτ που μπετατζής ρίχνει θεμέλια σε αυθαίρετο. Ακούγονται απίστευτα πράγματα, δεν ιδρώνει αυτί, δεν παίζει ούτε μάτι. Η Βούλτεψη είναι συμβατή με το επίπεδο λόγου και πολιτικής αντιπαράθεσης. Μόνο που χθες έκανε το βήμα πιο πέρα, είπε την κουβέντα παραπάνω, έβαλε...

 συνέχεια
... το στροφόμετρο στα κόκκινα. Εγκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ για τις «ένοπλες συνιστώσες του». Αφορμή ήταν οι γνωστές ανοησίες που εκστόμισε ο Διαμαντόπουλος των γουναράδικων περί ένοπλης πάλης. Ο Διαμαντόπουλος, βέβαια, είναι πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν τον φιμώσουν, σαν τον Κακοφωνίξ, μπορούν να τον δώσουν στην Κεφαλογιάννη για να αξιοποιήσει τη γραφικότητα.
Όμως από το παραλήρημα ενός βουλευτή μέχρι την τοποθέτηση της κυβερνητικής εκπροσώπου έπρεπε να υπάρχει τεράστια απόσταση. Βέβαια η Βούλτεψη μπορεί να πάει και να κρυφτεί πίσω από τα τέρατα που βγαίνουν καθημερινά από το στόμα των άλλων. Ακόμα και το «παραλάβατε χώρα και παραδίδετε αποικία του Τσίπρα» στέκεται πιο άνετα σε κερκίδα παρά στο βήμα της Βουλής. Ωστόσο, τίποτα δεν νομιμοποιεί πολιτικά την ακρότητα στην επίσημη κυβερνητική έκφραση. Δεν γίνεται τη μία να εγκαλείς την αντιπολίτευση για εμφυλιοπολεμικό κλίμα και την άλλη να βουτάς εσύ το στουπί στο πετρέλαιο. Και το χειρότερο δε, είναι ότι δεν της λέει κάποιος δυο λόγια, δεν ανοίγει μια χαραμάδα από το Μαξίμου για να ψιθυριστεί ένα άδειασμα. Η αντιπολίτευση έχει δίκιο να οργίζεται. Και αν η Βούλτεψη ξέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένοπλες συνιστώσες, να στείλει τον Κικίλια να μας ξεναγήσει στις γιάφκες. Αλλιώς, ας ζητήσει συγγνώμη.
 Κώστας Γιαννακίδης
protagon,gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.