Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Ακριβή η διαμονή για τους Ελληνες στους διεθνείς δημοφιλείς προορισμούς





ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΣΟΥΝΗΣ
 Βαθιά το χέρι στη τσέπη θα χρειασθεί να βάλουν οι Ελληνες που θα επιλέξουν να κάνουν διακοπές στους δημοφιλέστερους διεθνείς προορισμούς, καθώς οι ξενοδοχειακές τιμές είναι πιο ακριβές σε σχέση με τις αντίστοιχες σε αγαπημένους ελληνικούς προορισμούς με εξαίρεση τα Φηρά και τη Μύκονο, που οι τιμές βρίσκονται, επίσης, σε υψηλά επίπεδα. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία έρευνας που δημοσιοποίησε, χθες, η μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών της Τrivago. Ειδικότερα, η Aθήνα, τα Χανιά και η Σκιάθος είναι οι δημοφιλέστεροι εγχώριοι προορισμοί για τους Ελληνες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Τη λίστα με τους 10 δημοφιλέστερους ελληνικούς προορισμούς συμπληρώνουν η Μύκονος, ο Αδάμας της Μήλου, τα Φηρά, η Ρόδος, η Θεσσαλονίκη, η Σκόπελος και η Περίσσα. Η μέση τιμή στους ελληνικούς προορισμούς βρίσκεται κάτω από 100 ευρώ, με εξαίρεση τη Μύκονο, τα Φηρά και τη Ρόδο, όπου κινείται υψηλότερα. Η μέση τιμή στα ξενοδοχεία της χώρας για το δίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου διαμορφώνεται στα 81 ευρώ.

Στον αντίποδα η μέση ξενοδοχειακή τιμή και στους 10 δημοφιλέστερους διεθνείς προορισμούς για τους Ελληνες κινείται σε υψηλότερα επίπεδα των 100 ευρώ. Στην πρώτη θέση των ταξιδιωτικών προτιμήσεων στο εξωτερικό βρίσκεται η Ρώμη με 115 ευρώ ανά διανυκτέρευση και ακολουθούν η Κωνσταντινούπολη με 109 ευρώ, η Βαρκελώνη με 133 ευρώ, το Λονδίνο με 209 ευρώ, το Παρίσι με 164 ευρώ, η Φλωρεντία με 130 ευρώ, η Πάφος με 125 ευρώ, η Βενετία με 186 ευρώ, ο Πρωταράς με 179 ευρώ και το Μιλάνο με 138 ευρώ. Οι Ελληνες κατά μέσο όρο θα παραθερίσουν 8,1 ημέρες όσες περίπου οι Πορτογάλοι και οι Ούγγροι. Λίγο περισσότερο χρόνο θα δώσουν για τις διακοπές τους οι Φινλανδοί (8,2 ημέρες), οι Ισπανοί (8,6 ημέρες) και οι Σλοβένοι (8,9 ημέρες). Ο μέσος όρος των διακοπών όλων των χρηστών της Trivago φθάνει σε 8,9 ημέρες. Περισσότερες ημέρες θα κάνουν διακοπές οι Ρώσοι (10,7) και οι Ολλανδοί (9,6).

Σύμφωνα με την έρευνα, οι Ελληνες αποφασίζουν να αναζητήσουν κατάλυμα 73 ημέρες πριν από τις διακοπές τους και αποφασίζουν να κάνουν κράτηση 69 ημέρες πριν από την αναχώρησή τους. Αλλες εθνικότητες, όπως οι Γερμανοί, οι Αυστριακοί και οι Βρετανοί, οργανώνουν πολύ νωρίτερα τις διακοπές τους, με αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές να κλείνουν την ξενοδοχειακή τους διαμονή σε καλές τιμές. Στο μεταξύ, σύμφωνα με άλλη έρευνα της Trivago, το νησί των ανέμων κατατάχθηκε στην 7η θέση μεταξύ των 10 ακριβότερων προορισμών για τους Αγγλους επισκέπτες. Πάνω από τη Μύκονο σε ό,τι αφορά την ακρίβεια βρέθηκαν άλλοι προορισμοί από χώρες όπως η Αυστρία, η Τουρκία, η Ελβετία και η Γαλλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.