Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Παράνομοι μετανάστες βγήκαν τό πρωί στό Τηγάνι

Δεκάδες παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν σε Μύκονο και Σάμο

Δεκάδες παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν σε Μύκονο και Σάμο

Στη Μύκονο βγήκαν τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 77 παράνομοι μετανάστες (53 άνδρες, 12 γυναίκες και 12 παιδιά), στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Τηγάνι, βορειοανατολικά του νησιού.

Συγκεκριμένα, με εντολή του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης, του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, απέπλευσε πλωτό περιπολικό και εντόπισε στις ακτές της περιοχής σκάφος με 21 άτομα.

Αμεσα ενημερώθηκαν και κατέπλευσαν προς παροχή συνδρομής τα παραπλέοντα ταχύπλοα σκάφη «Αγιος Νικόλαος» και «Εβολούσιον».

Οι παράνομοι αυτοί μετανάστες μετεπιβιβάστηκαν σε λάντζα («Ανεμος») και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Μυκόνου όπου και συνελήφθησαν από λιμενικούς, καθώς στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Στη στεριά της ίδιας περιοχής, λιμενικοί και αστυνομικοί βρήκαν άλλους 56 παράνομους μετανάστες, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

Στο μεταξύ, στους 343 έφτασαν κατά τις τελευταίες εννέα ημέρες οι συλληφθέντες παράνομοι μετανάστες που επιχείρησαν να αποβιβαστούν στη Σάμο.

Οι 30 από αυτούς εντοπίστηκαν το πρωί από λιμενικούς στην ευρύτερη περιοχή του Ακρωτηρίου Πράσσο.

Συγκεκριμένα, μετά από ενημέρωση από κινητή μονάδα επιτήρησης της πορτογαλικής συνοριοφυλακής για την ύπαρξη ύποπτου σκάφους στη θαλάσσια αυτή περιοχή, πλωτό περιπολικό του Λιμενικού, με τη συνδρομή σκάφους της πορτογαλικής συνοριοφυλακής, έσπευσαν εκεί και εντόπισαν μια κατεστραμμένη λέμβο και τους επιβαίνοντες σε δύσβατη βραχώδη περιοχή του Ακρωτηρίου.

Αμεσα ξεκίνησε η περισυλλογή 15 ανδρών, 5 γυναικών και 10 παιδιών, που μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι Βαθέος Σάμου, όπου και συνελήφθησαν.
tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.