Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Μελετάται ρύθμιση για τις εκπρόθεσμες δηλώσεις

Το ενδεχόμενο υποβολής των εκπρόθεσμων φορολογικών δηλώσεων, χωρίς ο φορολογούμενος να χάνει το αφορολόγητο των 2.100 ευρώ, αλλά με την επιβάρυνση μόνο του προστίμου που προβλέπει η νομοθεσία, εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών
Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, αναμένεται άμεσα να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις ώστε να μην χάσουν το αφορολόγητο όριο όσοι δεν κατόρθωσαν να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση εντός της κανονικής προθεσμίας.

Ουσιαστικά θα επιτραπεί στο σύστημα Taxis να δέχεται δηλώσεις για 2-3 ημέρες ώστε όσοι δεν κατάφεραν τη Δευτέρα 14 Ιουλίου να υποβάλλουν τη δήλωση τους να το πράξουν χωρίς να πληρώσουν πρόστιμα και προσαυξήσεις.
Όμως, για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη Δευτέρα.
Αξίζει να τονιστεί ότι πλέον είναι διαθέσιμη η εφαρμογή της ΓΓΠΣ για την εκτύπωση των υποβληθέντων δηλώσεων Ε1,Ε2,Ε3, ενώ από την Πέμπτη 17 Ιουλίου θα δίνεται η δυνατότητα υποβολής τροποποιητικών και εκπρόθεσμων αρχικών δηλώσεων.
Στο πλαίσιο των διευκολύνσεων στους φορολογούμενους περιλαμβάνονται και οι αποφάσεις της νέας Γενικής Γραμματέως του υπουργείου Οικονομικών κυρίας Κατερίνας Σαββαΐδου να δώσει παράταση στην προθεσμία υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων των δυο πρώτων τριμήνων του 2014 και του έτους 2013.

ThePressProject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.