Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Σε ποιες περιοχές θα λειτουργούν τα καταστήματα τις Κυριακές


ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΝΙΦΑΒΑ
 Οι περιοχές στις οποίες θα επιτρέπεται να λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα όλες τις Κυριακές του έτους, ανεξαρτήτως μεγέθους και νομικής μορφής, αναφέρονται σε υπουργική απόφαση, η οποία αναμένεται να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το πιλοτικό μέτρο για τη λειτουργία όλων των εμπορικών καταστημάτων θα είναι διευρυμένης εφαρμογής σε σχέση με τα όσα είχαν συμφωνηθεί με την Τρόικα.
Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η υπουργική απόφαση, πρόκειται για τις ακόλουθες περιοχές:
α) Στην Περιφέρεια Αττικής: το ιστορικό κέντρο της Αθήνας και ο δήμος Ραφήνας-Πικερμίου. Ως ιστορικό κέντρο της Αθήνας σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 13/1979 είναι η περιοχή που περικλείεται από τη Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως και τις οδούς Ελευσινίων, Δεληγιάννη, Αγίου Κωνσταντίνου, Νικηφόρου, Σατωβριάνδου, 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων), Μετσόβου, Καλλιδρομίου, Ασκληπιού, Χερσώνος, Σίνα, Ακαδημίας, Κανάρη, Πλατείας Φιλικής Εταιρείας, Καψάλη, Ηροδότου, Ρηγίλλης, Ησιόδου, Βασ. Κωνσταντίνου, Ευφορίωνος, Θρασώνος, Αρχιμήδους, Δικαιάρχου, Τριβωνιανού, Μάρκου Μουσούρη, Αρδηττού, Αθ. Διάκου, Λ. Συγγρού, Χατζηχρήστου, Καβαλλότι, Προπυλαίων, Θηραμένους, Μουσών, Παναιτωλίου, Πινότση, Φιλοπάππου, Αρακυνθού, Απόλλωνος, Μελιταίων, Παλληναίων, Δημοφώντος, Θριασίων, Τριών Ιεραρχών, Πλατείας Αφαίας, Περσεφόνης και Δεκελέων. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια πολύ μεγάλη περιοχή από την Ομόνοια μέχρι τα Πετράλωνα και το Κουκάκι και από το Κολωνάκι μέχρι το Γκάζι.
β) Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης και η Χαλκιδική. Ως ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης σύμφωνα με την υπουργική απόφαση 3046/51009 του 1994 είναι η περιοχή που ορίζεται από το λιμάνι (παλαιό τμήμα), την παλαιά παραλία (α΄προβλήτα έως Λευκό Πύργο), την οδό Π. Μελά που καταλήγει στο ιερό της Αγίας Σοφίας, την οδό Στ. Τάττη και τμήμα των οδών Σωκράτους, Χριστοπούλου, Φιλίππου και Αγίας Σοφίας μέχρι την οδό Κασσάνδρου και το Διοικητήριο, την οδό Καραολή Δημητρίου, την Πλατεία Βαρδαρίου και τα δυτικά τείχη μέχρι το φρούριο του Βαρδαρίου και το λιμάνι.
γ) Στην Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου: η Ρόδος, η Κως, η Σύρος, η Μύκονος και η Σαντορίνη. Τα δύο τελευταία νησιά προστέθηκαν από τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και δεν είχαν περιληφθεί στην αρχική συμφωνία με την τρόικα.
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.