Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Τα κροκοδείλια δάκρυα της Όλγας Τρέμη...




Ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος, διευθυντής ειδήσεων του MEGA, έγραψε ένα πολύ συγκινητικό αποχαιρετιστήριο μήνυμα για τον ογκόλιθο της δημοσιογραφίας, Όλγα Τρέμη.

Σε αυτό το κείμενο την ευχαριστεί για το ήθος της, αυτό που επέδειξε όταν έκανε πλάκα με το...
ερωτικό βίντεο του Ζαχόπουλου στους διαδρόμους του «μεγάλου» καναλιού, όπως αποκάλυψε ο Καμπουράκης σε τηλεφωνική του συνομιλία και φυσικά διέψευσε η ίδια.

Ο Παναγιωτόπουλος εξαίρει επίσης την αλληλεγγύη που έδειξε η Όλγα στους συνεργάτες της, αλληλεγγύη που ήταν πρόδηλη(;) όσο το MEGA απόλυε κατά δεκάδες το προσωπικό του και επέβαλλε ατομικές συμβάσεις εργασίας.

Αυτό όμως που με οδήγησε να αφήσω το κυριακάτικο απόγευμα και να γράψω ένα μικρό σημείωμα είναι το παρακάτω απόσπασμα: «Η αλήθεια είναι, επίσης, ότι η Όλγα πολεμήθηκε όσο ελάχιστοι στο δημοσιογραφικό συνάφι. Από τα πρώτα βήματά της ως κεντρική παρουσιάστρια -κι ας ήταν επί 25 χρόνια κορυφαία πολιτική συντάκτρια και παρουσιάστρια εκπομπών. Τα περίφημα σαρδάμ της -στοιχείο που επισήμαινε την ανθρώπινη πλευρά της- έγιναν αντικείμενο λυσσαλέων συστηματικών επιθέσεων, που ενδύονταν τον μανδύα της δήθεν σάτιρα».

Ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος -πρώην σύζυγος της Όλγας- που την έφερε στο MEGA (και μάλλον όχι εξαιτίας της επί 25 χρόνια φοβερής της δημοσιογραφικής καριέρας) ισχυρίζεται εδώ ότι η Όλγα πολεμήθηκε επειδή έκανε σαρδάμ. Η αλήθεια όμως είναι ότι η Όλγα δέχτηκε (και δέχεται) κριτική για όλες εκείνες τις στιγμές στις οποίες δεν έκανε σαρδάμ.

Η Όλγα ανέλαβε να παίξει έναν πολύ συγκεκριμένο ρόλο στην κρίση των τελευταίων τεσσάρων ετών, και το έκανε πολύ καλά. Ήταν αυτή που έσυρε το χορό του μονόδρομου του μνημονίου, που ανέλαβε τη συστηματική συκοφάντηση όλων των εργαζομένων κάθε φορά που η κυβέρνηση ετοίμαζε την επίθεση σε έναν κλάδο, που δεν είχε πρόβλημα να περνάει το μισό δελτίο μιλώντας για τον κροκόδειλο της Κρήτης όταν στο θερινό τμήμα της βουλής αποφασιζόταν το μέλλον μερικών χιλιάδων εργαζομένων της ΔΕΗ (και όχι μόνο).

Η «λυσσαλέα συστηματική επίθεση που ενδυόταν τον μανδύα της δήθεν σάτιρας» (ή αλλιώς με μια λέξη: «Ελληνοφρένεια») δεν έγινε ποτέ με βάση τα σαρδάμ της. Μπορεί και αυτά στο σενάριο να είχαν το ρόλο τους (όπως και τα πανάκριβα κοσμήματά της) αλλά αυτό που καυτηριαζόταν δεν ήταν άλλο από την απάθεια με την οποία ανέλαβε να εξημερώσει τον ελληνικό λαό.

Όσο για το «ο στόχος ήταν πάντα ο ίδιος: η τεράστια απήχηση του κεντρικού δελτίου του Μega» να μου επιτρέψετε να επισημάνω ότι το δελτίο του MEGA έχει πέσει στην τριτο-τέταρτη θέση. Αν οι τηλεθεατές πείθονταν ακόμα από τα κροκοδείλια δάκρυά της δεν νομίζω ότι ο Μπόμπολας και ο Ψυχάρης θα έψαχναν το νέο πρόσωπο που θα αναλάβει να υπνωτίζει το περήφανο έθνος.

Κώστας Εφήμερος 
 ThePressProject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.