Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Η ευθύνη των ΜΜΕ...

 ...και ο Σήφης ο κροκόδειλος

Η χώρα παραμένει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, όλα τα μείζονα θέματα είναι ανοιχτά. Και ταυτόχρονα όλη η γειτονιά μας φλέγεται.
Η τρόικα είναι εδώ, ζητεί νέα μέτρα. Η κυβερνητική πρόθεση περί φοροελαφρύνσεων πάει περίπατο, οι εκπρόσωποι των δανειστών ζητούν νέες επώδυνες παρεμβάσεις στο Ασφαλιστικό, περαιτέρω ελαστικοποίηση της αγοράς εργασίας. Τα «κόκκινα δάνεια» κρατούν τις τράπεζες σε εκκρεμότητα και καταδικάζουν την οικονομία σε μία άνυδρη, χωρίς δημιουργία πραγματικών θέσεων εργασίας, «ανάπτυξη».
Η κυβέρνηση πάλι τρέχει ασθμαίνοντας πίσω από τις απαιτήσεις των «τροϊκανών», διαπραγματεύεται, προσπαθεί να δει πώς θα τής βγει η εξίσωση των νέων μέτρων, της συζήτησης για την διευθέτηση του χρέους και μιας προεδρικής εκλογής που πιθανότατα θα οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές.
Οι πολιτικές δυνάμεις ακόμη δεν έχουν συγκροτήσει ένα εθνικό σχέδιο ανάπτυξης, δεν έχουν επεξεργαστεί ένα πλάνο για το πώς θέλουν την Ελλάδα σε 15 χρόνια από σήμερα. Η μάχη της φοροδιαφυγής δεν έχει κανένα πρακτικό αποτέλεσμα, οι τραγικές ανισότητες στη φορολογία καταδικάζουν τη μεσαία τάξη και τους ελεύθερους επαγγελματίες στα λουκέτα και τη μεσαία τάξη στην «προλεταριοποίηση». Η ηλεκτρική ενέργεια, δηλαδή το βασικό -μαζί με το νερό- δημόσιο αγαθό, βρίσκεται σε πλειστηριασμό και όλη η χώρα είναι έτοιμη να σκάσει: οι δημόσιες συγκοινωνίες λειτουργούν χωρίς καύσιμα, η Πυροσβεστική προσπαθεί να σώσει τα δάση χωρίς αεροπλάνα, τα ταμεία αγκομαχούν κάθε μήνα για να δώσουν συντάξεις, τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου προς τους ιδιώτες διογκώνονται, όλα βρίσκονται στο όριο και κανείς δεν ξέρει αν και πότε θα γίνει ένα μεγάλο «μπαμ», που θα μας γυρίσει 4 χρόνια πίσω -αν όχι 60.
Κι όμως, πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων είναι ο Σήφης ο κροκόδειλος. Μάθαμε όλα τα πιθανά σενάρια σχετικά με το πώς βρέθηκε στο Ρέθυμνο, μείζον ερώτημα στα δελτία το αν υπάρχει και δεύτερο για να ζευγαρώσουν. Μας ανέλυσαν όλες τις παγίδες και τους τρόπους που θα χρησιμοποιήσουν οι Αρχές για να τον πιάσουν, ενώ ήδη οι ειδικοί ερίζουν για το πού θα πρέπει να μεταφερθεί μετά.
Κι όσο διαβάζουμε όλα αυτά, παιδάκια στη Γάζα δολοφονούνται από Ισραηλινούς. Και ένας «σκαφάτος» ιδιοκτήτης κάποιας off shore, καπνίζει το πούρο του σε κάποια μαρίνα και πίνει ένα μαρτίνι. Στην υγεία των κορόιδων. Αλλά και των ΜΜΕ.
Γιώργος Μελιγγώνης
matrix24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.