Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Οι μεταρρυθμιστές που παράγουν 50αρηδες συνταξιούχους


Υποτίθεται ότι τον Ιούνιο του 2012 τις τύχες της χώρας ανέλαβαν κάτι φοβεροί μεταρρυθμιστές οι οποίοι και μας έσωσαν από την επέλαση των κρατιστών του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, ο αρχηγός της φυλής αυτών των μεταρρυθμιστών Αντώνης Σαμαράς χρησιμοποιεί συχνά στις ομιλίες του και τον υπέροχο όρο «κοσμογονία μεταρρυθμίσεων» για να περιγράψει με ταπεινότητα τα έργα και τις ημέρες του.

Αυτή η φοβερή κυβέρνηση αποφάσισε πριν από κάποιο καιρό να θέσει σε διαθεσιμότητα όλους τους σχολικούς φύλακες της χώρας, κάτι που θα οδηγούσε τους περισσότερους αυτούς στην οριστική απόλυση από τον δημόσιο τομέα. Το κρίσιμο στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι αν έκανε καλά η κυβέρνηση με αυτή την απόφαση αλλά το τι έκανε στο τέλος.

Πριν από μερικές μέρες, με μια ωραιότατη τροπολογία, η ίδια κυβέρνηση που έθεσε όλους τους σχολικούς φύλακες σε διαθεσιμότητα, αποφάσισε ότι θα ήταν καλύτερα για 700-800 από αυτούς να βγουν πρόωρα στη σύνταξη ακόμα κι αν έχουν πρόσφατα συμπληρώσει μόλις το 50ο έτος της ηλικίας τους, ακόμα και αν χρειαστεί το κόστος να το αναλάβουν οι ΟΤΑ, παρόλο που στη χώρα υπάρχουν ήδη 2.656.855 συνταξιούχοι!

Πρόκειται για την ίδια κυβέρνηση η οποία εν μέσω μεταρρυθμιστικού οίστρου ομολογεί ότι αξιολογεί για τα μάτια του κόσμου τους δημοσίους υπαλλήλους, για την ίδια κυβέρνηση που προσπαθεί να μας πείσει ότι αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα υπάρξει καμία απόλυση και καμία ουσιαστική αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων!

Δηλαδή οι άνθρωποι και είναι τρελοί αλλά και θέλουν να μας τρελάνουν όλους... 

11.8.14 parapolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.