Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Με 8 μονάδες διαφορά προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ...



Μεγάλη πτώση της ΝΔ...
Με 8 μονάδες διαφορά προηγείται στην πρόθεση ψήφου  ο ΣΥΡΙΖΑ (25,8%) έναντι της ΝΔ (17,7%) που σημειώνει εντυπωσιακή πτώση, αποτέλεσμα και του φιάσκου του ΕΝΦΙΑ, όπως προκύπτει από άλλες...
ερωτήσεις της πρώτης δημοσκόπησης μετά το καλοκαίρι. Πολύ  χαμηλά ποσοστά για ΠΑΣΟΚ(3%), Ποτάμι(2,3%), ΚΚΕ(3,5%) ΑΝΕΛ(2,5%). Σταθερή η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 8,7% Το Tvxs.gr συνεχίζει την  συνεργασία του με την Palmos Analysis, που προσέγγισε καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία δημοσκοπήσεων τα αποτελέσματα των εκλογών του Μαΐου.
H μεγάλη πτώση της ΝΔ οφείλεται στην χαμηλή συσπείρωση των ψηφοφόρων της, ένα μέρος από τους οποίους αποχωρεί προς τον ΣΥΡΙΖΑ(6%), την Χρυσή Αυγή(5%) και λιγότερο τους ΑΝΕΛ(2%).

Οι διαρροές είναι πολύ μεγαλύτερες στο ΠΑΣΟΚ, που χάνει έναν στους τέσσερις ψηφοφόρους του προς τον ΣΥΡΙΖΑ, προς την ΝΔ(6%) αλλά προς όλα τα άλλα κόμματα.

Η αξιωματική αντιπολίτευση καταφέρνει να διατηρήσει το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεις της(πτώση περίπου 1% σε σχέση με τις ευρωεκλογές) επειδή παρουσιάζει  μεγαλύτερη συσπείρωση ψηφοφόρων. Έχει απώλειες προς την Χρυσή Αυγή, τους ΑΝΕΛ και την ΝΔ.

Την αλλαγή του πολιτικού κλίματος αποτυπώνει και η παράσταση νίκης, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ υπερτερεί κατά πολύ της ΝΔ. Το 53% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει πρώτος στις επόμενες εκλογές, ενώ μόνο το 28% πιστεύει το ίδιο για το κυβερνών κόμμα. Στην προηγούμενη δημοσκόπηση του Μαΐου, τα δύο κόμματα σχεδόν ισοψηφούσαν στην παράσταση νίκης (41 έναντι 40%).


δείτε ολόκληρη τή δημοσκόπηση ΕΔΩ
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.