Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Aκυρώθηκε η ανακήρυξη τής Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου!


Αναδημοσιεύουμε τή χθεσινή ανάρτηση μέ τήν είδηση γιά τήν ακύρωση τής ανακήρυξης  ως περιφεριάρχη Βορείου Αιγαίου τής κας Χριστιάνας Καλογήρου λόγω τής "ειδικής σημασίας" πού αποκτά -μέ τή δικαστική απόφαση τού Διοικ. Εφετείου Πειραιά- η εμπέδωση από πλευράς μερίδας πολιτικών προσώπων "τής αρχής τών ίσων ευκαιριών" καί "τής μή κατάχρησης δεσπόζουσας θέσης". Αυτό είναι τό αυτονόητο. 
Επειδή όμως, στόν τόπο μας, τά αυτονόητα σπανίζουν -καί επειδή το γνωρίζει, αυτό, ο νομοθέτης- θεσπίστηκε ο σχετικός νόμος μέ τήν εφαρμογή τού οποίου μπαίνουν κάποια πράγματα στή θέση τους καί γίνονται μερικές -θλιβερές είναι η αλήθεια- διαπιστώσεις.
Tό λόγο, τώρα πιά, έχει τό ΣτΕ πού, όπως συνηθίζεται σέ τέτοιες περιπτώσεις, θά εξετάσει τήν βασιμότητα τής αίτησης αναίρεσης τής παραπάνω απόφασης...  
                                                                                 ------
Η χθεσινή είδηση :

Πριν από λίγο με μια λιτή δήλωση η Χριστιάνα Καλογήρου ανακοίνωσε ότι ακυρώνεται η ανακήρυξή της ως Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου...
Το Lesvospost.com δημοσιεύει το κείμενο της ένστασης που είχαν καταθέσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ζερδελής καθώς και άλλα τρία τοπικά στελέχη του κόμματος,  οι Δημήτρης Μάντζαρης Παναγιώτης Λαμπρόπουλος και Βασίλης Τεντόμας.

Θυμίζουμε ότι προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του είχε καταγγείλει το γεγονός ότι η κ. Καλογήρου παρέμενε στη θέση της στην ΑΔΑ ενώ διεκδικούσε την ψήφο των πολιτών του Βορείου Αιγαίου. Η ίδια είχε απαντήσει τότε ότι "κρούουν ανοιχτές θήρες" αφου θα παραιτούνταν ούτως ή άλλως από τη θέση της. Όπως σχολιάζουν όμως σήμερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ η παραίτηση αυτή, καθυστέρησε ένα μήνα.
   (από Lesvospost.com)                           

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mέ δύο διαφορετικές αναρτήσεις, αρκετά πρίν τίς εκλογές (28/3 καί 11/4/14), η "Νέα Μύκονος" μακριά από τακτικισμούς καί σκοπιμότητες ΔΕΝ "εποίησε τήν νήσσα" αλλά είπε τά πράγματα όπως τά πιστεύει (επειδή -ακριβώς- δέν οππορτουνίζει "βόσκοντας" από 'δώ καί από 'κεί...) καί είχε, εγκαίρως, επισημάνει τό σοβαρό αυτό ζήτημα ηθικής, πολιτικής καί νομικής τάξης πού δημιουργούσε η υπερφίαλη, καπελωτική καί πολιτικά ανάγωγη πρακτική τής -τότε- Γεν. Γραμματέως τής Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Κάντε κλίκ ΕΔΩ  καί  ΕΔΩ.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Η πλήρης δήλωση τής κας Χριστιάνας Καλογήρου, μετά τό δικαστήριο, είναι η εξής :

 συνέχεια
«Σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά (Β’ Τμήμα) ακυρώνεται η ανακήρυξή μου ως Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, όπως είχε από τις εκλογές του περασμένου Μαΐου προκύψει, σύμφωνα με την απόφαση των πολιτών. Σέβομαι τις δικαστικές αποφάσεις. Όπως έχω δικαίωμα και υποχρέωση καταθέτω αμέσως αίτηση αναιρέσεως στο Συμβούλιο Επικρατείας».
                                                                              -------------
 Την ένσταση υποστήριξαν νομικά οι δικηγόροι Στρατής Πέτρου και Στρατής Βαξεβάνης. Μιλώντας στο «Ε», ο κ. Πέτρου δήλωσε: «Μόλις τώρα πληροφορηθήκαμε την απόφαση, την οποία δεν έχουμε πάρει ακόμα στα χέρια μας και αυτό δε μας επιτρέπει να κάνουμε τον οποιονδήποτε σχολιασμό».
Ο βουλευτής Γιάννης Ζερδελής μιλώντας στο «Ε» επεσήμανε: «Σε πρώτο βαθμό δικαιωθήκαμε και αναμένουμε τις εξελίξεις, οι οποίες πρέπει κι εκτιμώ ότι θα υπάρξουν σύντομα».
Σύμφωνα με τον κ. Πέτρου, θεωρείται μακρινό το ενδεχόμενο διεξαγωγής νέων εκλογών κι όπως τόνισε, «η απόφαση του δικαστηρίου θα ξεκαθαρίσει και αυτό το ζήτημα και μόλις την πάρουμε στα χέρια μας, θα μπορούμε να μιλάμε με βεβαιότητα». Για τον ίδιο, πιθανότερη εκδοχή είναι η ανακήρυξη νέου περιφερειάρχη από τη νικήτρια παράταξη με εσωτερικές διαδικασίες, όπως ορίζεται από το σχετικό άρθρο 161 του νόμου 3852/10, γνωστό ως «Καλλικράτης».
Δεδομένο πάντως θεωρείται, σύμφωνα με την άποψη του ίδιου, πως η κ. Καλογήρου δε θα αναλάβει καθήκοντα περιφερειάρχη μέχρι να λήξει δικαστικά το θέμα. Μάλιστα αυτό δεν εξυπακούεται ότι θα συμβεί ούτε μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ακόμα και αν γίνει δεκτό το αίτημα αναίρεσης της κ. Καλογήρου από το ΣτΕ, τότε η υπόθεση θα επιστρέψει στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά και θα εκδικαστεί εκ νέου.
Ο κ. Πέτρου σχετικά με την απόφαση για την περίπτωση του Στρατή Κύτελη δεν ξεκαθάρισε αν θα υπάρξει συνέχεια από τη μεριά των πελατών του ή όχι.
(από EmprosNET.gr )
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.