Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Ελληνάρας ολέ...

 
Μοναδική είναι η νοοτροπία μας, δεν υπάρχει σε κανέναν άλλον πλανήτη αυτό που συμβαίνει με εμάς.
Ελληνας, πρώτος σε όλα. Θέλει να είναι πρώτος σε όλα. Πρώτος στη σειρά. Πρώτος στο φανάρι. Πρώτος στις...
επιδόσεις. Πρώτος στην ξαπλώστρα. Πρώτος στην είσοδο του μαγαζιού, και όχι μόνο πρώτος αλλά να έχει παρκάρει ακριβώς έξω από το μαγαζί.
Δεν θέλει κανέναν μπροστά του ή πίσω του... Θέλει να έχει αποκλειστικότητα σε όλα.
Την πρωτιά σε όλα (χωρίς ιδιαίτερο κόπο). Θέλει πολλά λεφτά, να έχει το πιο ακριβό αυτοκίνητο, να έχει "πρόσωπο" στα μαγαζιά, να είναι πρώτο τραπέζι.
Φυσικά αυτό δεν γίνεται γιατί- δυστυχώς, κύριε μοναδικέ Ελληνα- δεν είσαι μόνος σε αυτόν τον πλανήτη, υπάρχουν κι άλλοι... (που δυστυχώς ή ευτυχώς μπορεί να σκέφτονται σαν κι εσένα)...
Ο ένας και μοναδικός Ελληνας... 
Αυτός λοιπόν ο ένας θεωρεί ότι όλοι οι υπόλοιποι είναι χαζοί και εκείνος πιο έξυπνος. Ενα "σας κοροϊδεύω"... γιατί απλά έτσι είναι το σύστημα. Καραμελίτσα που έλιωσε...
Το Σαββατοκύριακο λοιπόν ξεκινάς να κάνεις ένα μπάνιο. Πρέπει να ξυπνήσεις την Κυριακή στις 7 το πρωί και φτάνοντας στην παραλία γύρω στις 9.00 παρατηρείς ότι όλες οι ξαπλώστες έχουν μία πετσέτα πάνω με ένα μανταλάκι.... Και αναρωτιέσαι: καλά από τις 7 ήρθαν; Οχι βρε αλλά αυτός είναι πιο έξυπνος από 'σένα. Εβαλε την πετσετούλα του από χθες ή έχει τα "κονέ" με τον μαγαζατορα, γιατί είναι πολύ μούρη, να πούμε. Κάπως έτσι!
Γιατί δεν μπορεί να κάτσει όπου να 'ναι... ο ένας και μοναδικός Ελληνάρας.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.