Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Κάν’ το όπως ο Ανδρέας...

kaklamanis


«Ξεσπάθωσε» ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, στο άκουσμα της νέας αναβολής στην συζήτηση και ψήφιση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, αλλά και παρακολουθώντας τη ...
νέα συζήτηση γύρω από την αναγνώριση των γενοκτονιών των χριστιανικών πληθυσμών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. 
Χαρακτηρίζοντας ακατανόητη και οπωσδήποτε απαράδεκτη τη «συνεχή παλινδρόμηση» του υπουργείου Δικαιοσύνης, σχετικά με την εισαγωγή στο Τμήμα διακοπής της Βουλής και την επιψήφιση ενός νομοσχεδίου όπως έχει συναποφασιστεί από τα δυο κόμματα, που στηρίζουν τη κυβέρνηση, και ενώ οι ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ., της ΔΗΜΑΡ και οι Ανεξάρτητοι Βουλευτές το υπερψήφισαν στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή ήδη από το Νοέμβριο 2013, σημειώνει : «Τότε διαφωνούσε … ο κ. Μπαλτάκος! Τώρα;»
 Διότι, αν –όπως λέει- η δυστοκία οφείλεται σε έξωθεν αντιδράσεις της …γνωστής πλευράς, αυτό θα επέβαλε αντί αναβολών επί αναβολών, να δοθεί και τώρα η απάντηση που έδωσε η κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου και η Βουλή το 1994 στις απειλές, τότε της ίδιας πλευράς. Ποια ήταν αυτή; Όπως ο ίδιος είναι σε θέση να θυμάται, σε αντίθεση προφανώς με άλλους, ήταν η άμεση κατάθεση και ψήφιση ομοφώνως από τη Βουλή των νόμων, με τους οποίους, έστω και με καθυστέρηση 80 σχεδόν ετών, η Ελλάδα αναγνώρισε τη γενοκτονία των χριστιανικών πληθυσμών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (Αρμένιοι, Πόντιοι, Μικρασιάτες Θράκες, Ασσύριοι κ.α.).
 Ο νοών, νοείτο…
matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.