Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Απομακρύνουν τις σφίγγες...



... από τον αρχαίο τάφο στην Αμφίπολη...
Με ειδικά ανυψωτικά μηχανήματα πρόκειται να απομακρυνθούν οι ακέφαλες σφίγγες, αλλά και οι λίθοι από πωρόλιθο που βρίσκονται μπροστά στην είσοδο του τάφου στην Αρχαία Αμφίπολη, ώστε να ...
καταφέρουν οι αρχαιολόγοι να βρεθούν στο εσωτερικό του μεγαλοπρεπούς μνημείου που έχει κεντρίσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Εθνους, οι αρχαιολόγοι επιβεβαιώνουν ότι πίσω από τον τοίχο στην είσοδο του τάφου υπάρχει ψηφιδωτό δάπεδο με ρόμβους, το οποίο φαίνεται να συνεχίζεται και πίσω από τη θύρα και τις παραστάδες της.

Σημειώνουν, επίσης ότι πριν έναν χρόνο έγινε γεωφυσική διασκόπηση η οποία έδειξε ότι στο εσωτερικό του τάφου υπάρχουν τρεις χώροι.

«Πρέπει να είναι κάποιος στρατηγός, σίγουρα είναι τάφος για άτομο ή άτομα τα οποία είναι στρατηγοί, αλλά δεν μπορώ ακόμη να πω ποιος, αλλά είμαστε σε πολύ καλή αρχή» ανέφερε η προϊσταμένη τη ΚΗ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Κατερίνα Περιστέρη, υπογραμμίζοντας ότι «η αρχή των έντιμων αρχαιολόγων είναι να μην πουν ποιος είναι αν δεν ανασκαφεί ο τάφος»
 BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.