Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Απολογούνται Διώτης - Καπελέρης ...


...για τη λίστα Λαγκάρντ...
Για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ αναμένεται να απολογηθούν σήμερα στους ανακριτές διαφθοράς, Χρήστο Παπακώστα και Δημήτρη Καβαλάρη, οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Διώτης και Γιάννης Καπελέρης.
Σύμφωνα με...
το κατηγορητήριο, ο Γ. Διώτης είχε λάβει από τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου το αντίγραφο-στικάκι της αρχικής λίστας και φέρεται να το παραποίησε, ενώ ο Γ. Καπελέρης είχε παραλάβει έναν κατάλογο 20 ονομάτων από τον Γ. Παπακωνσταντίνου, με τους μεγαλύτερους καταθέτες της λίστας, με την εντολή να ελέγξει εάν όντως αντιστοιχούν τα ονόματα σε λογαριασμούς, χωρίς να πραγματοποιήσει όμως φορολογικό έλεγχο.
Ο Γ. Διώτης είχε υποστηρίξει ότι είχε αντιγράψει το ηλεκτρονικό αρχείο της λίστας Λαγκάρντ, αλλά είχε ζητήσει πραγματογνωμοσύνη από ειδικούς, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος αλλοίωσε το usb.
Από την πλευρά του ο Γ. Καελέρης, είχε καταθέσει ενώπιον των οικονομικών εισαγγελέων ότι ο τότε πολιτικός προϊστάμενος του, δηλαδή ο Γ. Παπακωνσταντινου, δεν του έδωσε ποτέ εντολή να ελέγξει τη λίστα Λαγκάρντ.
Υπενθυμίζεται ότι ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας έχει προτείνει στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, την παραπομπή  του πρώην υπουργού Οικονομικών στο Ειδικό Δικαστήριο για δύο κακουργήματα (απιστία στην υπηρεσία και νόθευση εγγράφου) και ένα πλημμέλημα (παράβαση καθήκοντος), ενώ ζητεί να παραπεμφθούν ως συμμέτοχοι η εξαδέλφη του Ελένη Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγός της Συμέων Σικιαρίδης και ο Ανδρέας Ρωσσώνης.

tvxs.gr

1 σχόλιο:

  1. Δεν πρόκειται να τους κάνουν τίποτα.. Θέλουν να καταδικάσουν αθώο..
    Γιατί;
    Γιατί ο μεν Διώτης παραδέχεται οτι ο Παπακ του έδωσε την λίστα, αλλά... δεν του είπε λέει τι να την κάνει!! Λες και ο ΥΠΟΙΚ δίνει λίστα ύποπτων λογαριασμών στον προϊστάμενο της ΔΟΥ για να την βάλει στο ψυγείο...
    Το ίδιο λέο και ο Καπελέρης.. Καρμπόν! Πήρε 20 ονόματα με τις μεγαλύτερες καταθέσεις και δεν έκανε κάτι.. γιατί δεν του είπε τι να κάνει...
    Δούλεμα χοντρό από παντού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.