Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Αστέρας Βουλιαγμένης : ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΙΠΕΔ

Στα χέρια των Αράβων πέρασε ο Αστέρας Βουλιαγμένης

Στα χέρια των Αράβων πέρασε ο Αστέρας Βουλιαγμένης



Στα χέρια του επενδυτικού fund Jermyn Street Real Estate, το οποίο ελέγχεται κατά πλειοψηφία από αραβικά κεφάλαια, πέρασε ο Αστέρας Βουλιαγμένης, καθώς υπογράφηκε η σύμβαση για την πώλησή του.
Στην αγοράστρια εταιρεία, η οποία διαχειρίζεται κεφάλαια 2 δισ. ευρώ, μετέχουν δύο από τα κρατικά κεφάλαια του Αμπου Ντάμπι και του Κουβέιτ, άραβες επενδυτές, καθώς και η τουρκική Dogus Group.
Οπως ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα, στις 17 Σεπτεμβρίου 2014 ολοκληρώθηκε η υπογραφή της σχετικής σύμβασης με πωλητές την Εθνική Τράπεζα και το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου και αγοραστή την Apollo Investment HoldCo και την Jermyn Street Real Estate Fund IV LP ως εγγυητή.
Σημειώνεται ότι η Apollo Investment HoldCo είναι εταιρεία ειδικού σκοπού (SPV), 100% θυγατρική της Jermyn Street Real Estate Fund IV LP
Η ολοκλήρωση της συναλλαγής θα πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση σχετικών προαπαιτούμενων συμβατικών όρων, οι οποίοι μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν την έκδοση και τη δημοσίευση του σχετικού Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Σημειώνεται ότι η αγοράστρια εταιρεία ήδη από τον Φεβρουάριο είχε ανακηρυχθεί ως προτιμώμενος επενδυτής για την πώληση της Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ.

ΔΥΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΠΠΟΔΡΟΜΟ. Παράλληλα, δύο επενδυτικά σχήματα υπέβαλαν τελικώς δεσμευτικές προσφορές για τη χορήγηση του δικαιώματος για την αποκλειστική διοργάνωση και τη διεξαγωγή του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος στην Ελλάδα για τα επόμενα 20 χρόνια. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ, οι δύο τελικοί υποψήφιοι θα είναι η κοινοπραξία που αποτελείται από την Ενωση Προσώπων Intralot (SPV No. 1) Ltd με την Intralot (SPV No.2) Ltd και η OPAP Investment Ltd.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ θα αποφασίσει στην επόμενη συνεδρίασή του, στις 23 Σεπτεμβρίου 2014, για την εγκυρότητα των προσφορών, έπειτα από εισήγηση των χρηματοοικονομικών και νομικών συμβούλων. Στη συνέχεια θα προχωρήσει στην αποσφράγιση των φακέλων των οικονομικών προσφορών.
tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.