Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Το ελληνικό χωριό που έγινε ...Μύκονος




Υποδειγματικά ανακαινισμένο αρχοντικό σε κεντρικό δρόμο. Η αναγέννηση του χωριού και η εκτίναξή του ως τουριστικός προορισμός υψηλών προδιαγραφών αριθμεί περίπου μια δεκαετία.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ
 Η ευκολία με την οποία περνάς από τη Χίο στην Τουρκία θα είναι πάντα πηγή διασκέδασης για μένα. Το καραβάκι ξεκινάει νωρίς το πρωί και σε επιστρέφει νωρίς το βράδυ έτσι ώστε να μπορείς να περάσεις μια ολόκληρη ημέρα «απέναντι» χωρίς την υποχρέωση της διανυκτέρευσης. Επιπλέον, το αντίτιμο είναι περισσότερο από προσιτό: 15 ευρώ και οι δύο διαδρομές.

Εχοντας λοιπόν ένα σχεδόν πλήρες 10ωρο στη διάθεσή σου, οι επιλογές για το πώς θα το σπαταλήσεις πολλαπλασιάζονται. Κι αν υποθέσουμε ότι έχεις ξεμπερδέψει με τον πρωταρχικό και αυτονόητο προορισμό (Σμύρνη) και η διάθεση για εξερεύνηση παραμένει σε υψηλά επίπεδα, στο τραπέζι βρίσκονται μια σειρά από δελεαστικές προτάσεις μικρού και μεσαίου ρίσκου: τα Αλάτσατα είναι με διαφορά η πιο ασφαλής επιλογή, με την έννοια ότι η πραγματικότητα ξεπερνάει τις προσδοκίες.

Κι αυτό είναι μια σχετικά πρόσφατη «είδηση», από την άποψη ότι η εκτόξευση του παλιού ελληνικού χωριού στον αφρό της πλέον κοσμοπολίτικης εκδοχής των πιο βόρειων μικρασιατικών ακτών βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία 10 χρόνια.
Διαβάστε ολόκληρο τό άρθρο κάνοντας κλίκ : ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.