Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Σκλαβενίτης ...εξαγοράζει τον Βερόπουλο!

Έγινε το πρώτο βήμα


Η εταιρεία Βερόπουλος ενισχύεται με περίπου 20 εκατ. ευρώ που είναι σύμφωνα με πληροφορίες το τίμημα για εξαγορά του 60% της Χαλκιαδάκης από τη Σκλαβενίτης. Το εν λόγω ποσοστό το κατέχει η Βερόπουλος αλλά οι μετοχές αποτελούν ενέχυρο στην Τράπεζα Πειραιώς στην οποία έχει αυξημένη δανειακή έκθεση...


sm1Κάπως έτσι η Βερόπουλος βελτιώνει την οικονομική της θέση που βρίσκεται στο κόκκινο καθώς υπάρχουν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις. Με τη συγκεκριμένη εξέλιξη η Σκλαβενίτης κάνει την πρώτη δυναμική έξοδο στην επαρχία αποκτώντας ισχυρή παρουσία στην αγορά της Κρήτης και αποκτά ένα δίκτυο το οποίο είναι κερδοφόρο. Το δίκτυο της Χαλκιαδάκης αποτελείται από 38 καταστήματα, εκ των οποίων 5 υπέρ μάρκετ, 20 σούπερ μάρκετ, 1 cash & carry και 7 «καταστήματα γειτονιάς» (convenience stores). Με όλα αυτά η Βερόπουλος παίρνει βαθιά οικονομική ανάσα, χωρίς ωστόσο να λύνει τα προβλήματα ρευστότητας και υποχρεώσεων που έχει.
Να πούμε ότι η Πειραιώς είναι χρηματοδότης και της Σκλαβενίτης η οποία είναι εταιρία που παράγει κέρδη και καταβάλει στους μετόχους της μερίσματα. Πληροφορίες λένε ότι η Πειραιώς έχει εκπονήσει σχέδιο εξυγίανσης της Βερόπουλος το οποίο καταλήγει στη συγχώνευση με τη Σκλαβενίτης με πρώτο βήμα τη μεταβίβαση του δικτύου της Χαλκιαδάκης.
 matrix24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.