Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Η γελοιοποίηση μιας πολιτικής...

«Η θεωρία περί οριστικής εξόδου της χώρας από τα μνημόνια, κατέρρευσε με πάταγο»…

Η δικομματική κυβέρνηση επιλέγει την πόλωση γιατί δεν έχει τίποτε άλλο να παρουσιάσει και προσδοκά πως...
με την κλιμάκωση της αντιπαράθεσης επί παντός επιστητού και με κάθε μέσο θα καταφέρει να συσπειρώσει το στελεχικό δυναμικό της και να περιορίσει τις διαρροές στο επίπεδο του εκλογικού ακροατηρίου της. Το κλίμα είναι βαρύ για το δίδυμο Σαμαρά-Βενιζέλου. Η θεωρία περί οριστικής εξόδου της χώρας από τα μνημόνια κατέρρευσε με πάταγο ύστερα από τις παρεμβάσεις των δανειστών που προσγείωσαν ανώμαλα τους δοκησίσοφους του κυβερνητικού επιτελείου.

Τα οικονομικά μεγέθη παραμένουν αρνητικά, γελοιοποιώντας τις προβλέψεις για γρήγορη επιστροφή στην ανάπτυξη.

Στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας οι ενστάσεις για την πολιτική Σαμαρά εκδηλώνονται πια δημοσίως και όσο η πραγματικότητα κονιορτοποιεί τις αισιόδοξες κατασκευές, τόσο θα πυκνώνουν οι αμφιβολίες για την επάρκεια της ηγετικής ομάδας και για την ικανότητά της να οδηγήσει το κόμμα αξιοπρεπώς στις εκλογές. Τα πράγματα είναι χειρότερα στον άλλο εταίρο της κυβέρνησης.

Η λέξη «εμφύλιος» μάλλον δεν περιγράφει με ακρίβεια αυτά που συμβαίνουν στο πάλαι ποτέ κραταιό κόμμα. Από παντού ξεπηδούν κινήσεις ευθείας αμφισβήτησης του αρχηγού και όλα δείχνουν ότι η κατάσταση μαχητικής συνύπαρξης των διαφόρων τάσεων σύντομα θα εξελιχθεί σε μετωπική σύγκρουση, σίγουρα μετά τις εκλογές, ενδεχομένως και πριν απ’ αυτές...

Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο του Τάσου Παππά, πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.