Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Ανασχηματισμός ελέω αντικατάστασης Αβραμόπουλου

Ποιοι απομακρύνονται από το κυβερνητικό σχήμα

Η ανάληψη καθηκόντων από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο στην Κομισιόν από την 1η Νοεμβρίου και η αντικατάστασή του στο υπουργείο Άμυνας, έχει τροφοδοτήσει τα σενάρια που θέλουν τον πρωθυπουργό να προχωρά σε μίνι ανασχηματισμό.


anasximatismosΣύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο μίνι ανασχηματισμός πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Παρασκευή.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι αλλαγές θα αφορούν πρόσωπα, η απόδοση των οποίων δεν ικανοποίησε τις προσδοκίες του πρωθυπουργού.
Άλλωστε, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια της ΝΔ, ο κ. Σαμαράς έστειλε αυστηρά μηνύματα προς υπουργούς και βουλευτές. Ήδη, από εκείνη την ημέρα άρχισαν να διακινούνται σενάρια για μίνι ανασχηματισμό.
Οι πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι μεταξύ των υποψηφίων για αποχώρηση είναι ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, ενδεχομένως και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Μάκης Γιακουμάτος.
Σε ό,τι αφορά τον Αργύρη Ντινόπουλο, φαίνεται πως καταλυτικό ρόλο διαδραμάτισε η κόντρα του με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, σχετικά με τον έλεγχο της μετατροπής των συμβάσεων υπαλλήλων, και ειδικότερα η φράση του υπουργού Εσωτερικών: «Ανάμεσα σε αυτά που είπε ο κ. Μητσοτάκης και σε αυτά που είπε η κ. Δούρου, τάσσομαι αναφανδόν υπέρ αυτών που είπε η κ. Δούρου».
Σχετικά με τη Σοφία Βούλτεψη, φαίνεται πως ενόχλησε ιδιαίτερα η δήλωσή της, με αφορμή τις αντιδράσεις για τον ΕΝΦΙΑ, ότι «είναι χαμένα χρήματα όσα επένδυσαν οι Έλληνες στην αγορά ακινήτων» και πως η ίδια δεν έχει ακίνητα στο όνομά της.
Η τοποθέτησή της προκάλεσε αντιδράσεις και θεωρήθηκε ότι θίγει το κοινό αίσθημα. Ακόμη και η προσπάθειά της να ανασκευάσει ήταν άκομψη, καθώς μίλησε για «γκεμπελίσκους» που παραποίησαν το νόημα της φράσης της.
 matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.