Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Απο το υπουργείο Πολιτισμού στον Πειραιά για ψάρι

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΠΟΥΡΝΑΡΑ


Όπως ήταν αναμενόμενο, τα φώτα της δημοσιότητας έκλεψε η Αμαλ Αλαμουντιν-Κλούνεϊ, η οποία συνομίλησε για λίγο με τον υπουργό κ. Τασούλα, ευχαριστώντας τον για το θερμό καλωσόρισμα. Απο την συζήτηση δεν ήταν δυνατό να λείψουν τα ελληνικά νησιά, στα οποία αναφέρθηκε η κυρία Κλούνεϊ. Ο υπουργός εξήγησε στην κ. Αλαμουντίν-Κλούνεϊ ότι ο ίδιος δεν κατέστη δυνατό να επισκεφθεί τα ελληνικά νησιά, φέτος το καλοκαίρι, λόγω φόρτου εργασίας κι εκείνη τόνισε την επιθυμία της να το κάνει στο μέλλον.
Η κ. Αλαμουντίν-Κλούνεϊ μαζί με τους διακεκριμένους νομικούς Τζέφρι Ρόμπερτσον και Νόρμαν Πάλμερ και ο αρχαιολόγος Ντέιβιντ Χιλ, πρόεδρος του Παγκόσμιου συνδέσμου για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα, έφτασαν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Πολιτισμού στην οδό Μπουμπουλίνας, όπου και τους υποδέχτηκε ο υπουργός Κωνσταντίνος Τασούλας.




Επίκεντρο της συνάντησης είναι η διερεύνηση της καλύτερης δυνατής νομικής φόρμουλας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.
Στη συνάντηση, συμμετέχουν η γενική γραμματέας του ΥΠΠΟΑ Λ. Μενδώνη, ο διευθυντής του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης Δημ. Παντερμανλής και η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοπωλείων και ιδιωτικών αρχαιολογικών συλλογών.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι και η βρετανική αντιπροσωπεία κατέβηκε στον Πειραιά για γεύμα στο Βαρούλκο.
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.