Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Τι θα γίνει αν βγούμε στις αγορές ...



...και μετά ξαναζητήσουμε στήριξη;

O Φίλιππος Σαχινίδης, ξέρει κάτι παραπάνω...
Σαφή μηνύματα στην κυβέρνηση στέλνει ο Φίλιππος Σαχινίδης, που ως υπουργός Οικονομικών σε μία πολύ κρίσιμη για την χώρα περίοδο, ξέρει πιθανότατα κάτι παραπάνω...

«Αναρωτήθηκε κανείς, τι θα συμβεί στην...

οικονομία και στο πολιτικό σύστημα αν η χώρα βγει για κάποιο διάστημα στις αγορές και μετά υποχρεωθεί να αναζητήσει εκ νέου στήριξη από θεσμικούς δανειστές;», διερωτάται. Σε περίπτωση, πάντως που το ερώτημα δεν έχει απασχολήσει το Μέγαρο Μαξίμου, προειδοποιεί ότι από το μνημόνιο πρέπει να βγούμε επειδή θα πείσουμε ότι μπορούμε να βγούμε γιατί «αν δώσουμε την εντύπωση ότι θέλουμε να βγούμε επειδή απλά βολεύει πολιτικά, θα έχουμε τεράστιο οικονομικό κόστος».

Παραθέτει δε τις αναγκαίες προϋποθέσεις για μία βιώσιμη έξοδο στις αγορές, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι αναγκαίο να εξασφαλιστεί ότι η αποχώρηση των θεσμικών πιστωτών θα γίνει συναινετικά, θα υπάρξει μία προληπτική πιστωτική γραμμή μέσω των ευρωπαϊκών θεσμών, θα ληφθούν θετικές αποφάσεις για το χρέος, θα ελαχιστοποιηθούν οι δανειακές ανάγκες των επόμενων ετών και θα εξασφαλιστούν τα προβλεπόμενα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις.


matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.