Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Λίγα λόγια για τον ... Μητσάρα ή Δημήτρη Γαλάνη

ΣΑΒΒΑΣ N.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Μετά τον πρώτο αγώνα του Εσπέρου, μαζευτήκαμε στο γνωστό μας στέκι απέναντι από το γήπεδο ποδοσφαίρου της Καλλιθέας. Η συζήτηση μονοπώλησε γύρω από τον θάνατο του "Μητσάρα". Μερικοί από εμάς είμασταν συμμαθητές μαζί του στα συστεγαζόμενα δημοτικά σχολεία. Το 1ο και 7ο Καλλιθέας. Δημήτρης Γαλάνης ήταν το όνομα του.
Παιδί ήσυχο που ποτέ δεν ενσωματώθηκε στις παρέες μας. Ήταν βέβαια μαζί μας στις κερκίδες στη μεγάλη πορεία της Καλλιθέας για την Β' Εθνική. Αρχικά του άρεσε να μπαίνει στο ημίχρονο των παιγνιδιών και να παίρνει την μπάλα από την σέντρα και να μπαίνει μαζί με την μπάλα στα δίχτυα και να αποθεώνεται από τους φιλάθλους που τον παρακολουθούσαν.
Μετά την μεταπολίτευση ήταν σε όλες τις κινητοποιήσεις παρών. Με αυτοσχέδια πλακάτ και ευρηματικά συνθήματα. Πολιτικοποιημένος. Αριστερών φρονημάτων. Δημοκρατικός. Πολλές φορές έφαγε ξύλο στις πορείες, σε δύσκολες εποχές. Πάντα, εκτός γραμμής των κομμάτων. Τα τελευταία χρόνια, υπέφερε από ανεξέλεγκτο ζάχαρο. Κάποιοι φίλοι τον βοηθούσαν συχνά. Έμεινε μόνος του χωρίς κανένα συγγενή. Έτσι, έμεινε άστεγος. Τα πράγματα του τα έβαζε στην αποθήκη του Εσπέρου και συχνά κοιμόταν στο χώρο κάτω από τις σκάλες που οδηγούν στο κλειστό. Κοιμόταν και στα νυχτερινά κέντρα της Συγγρού. Τελευταία τον έβρισκαν ξημερώματα στη στοά που είναι η Βιοϊατρική.
Τα πόδια του, τις τελευταίες εβδομάδες είχαν πρηστεί, είχε πληγές που δεν έκλειναν λόγω του σακχάρου. Ήταν μοραίο να φύγει στα 61 του χρόνια. Η πιο εμβληματική μορφή των γηπέδων και των συγκεντρώσεων. Δεν υπήρχε Κυριακή, να μην εμφανίζεται σε φωτογραφίες και αργότερα σε τηλεοπτικά καρέ πίσω από ποδοσφαιριστές, συνδικαλιστές και πολιτικούς. Έτσι, δημιουργήθηκε η φράση: Σαν τον Μητσάρα έγινες... Ο ευρηματικός, για τα συνθήματα του Μητσάρας, δεν κυκλοφορεί ανάμεσα μας πλέον. Δεν θα τον δούμε ποτέ στα γήπεδα και στις πορείες,στο Ελ Πάσο. Άλλος ένας χαρισματικός δημότης της Καλλθέας, μετά τον Απάτη, τον Κάλφα, τον Μίχο δεν υπάρχει στην παλιά γειτονιά μας. Καλό ταξίδι Μήτσάρα.
 matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.