Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. τακτοποίησε παράτυπα τον γιο του



Ρουσφέτι με αποδέκτη τον γιο του φέρεται να έκανε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης, που παραβαίνοντας τους υπηρεσιακούς κανονισμούς τακτοποίησε τον αξιωματικό γιο του στην προνομιακή υπηρεσία των Εσωτερικών Υποθέσεων.



Σύμφωνα με τον κανονισμό τα άτομα που μετατίθενται στην συγκεκριμένη υπηρεσία, θα πρέπει:
  • Α. Να διακρίνονται για την αποδοτικότητα, την αποτελεσματικότητα, το ήθος, τη διαγωγή, την υπευθυνότητα και αποφασιστικότητά τους.
  • Β. Κατά τη διάρκεια των 5 τελευταίων ετών να έχουν αξιολογηθεί με τον γενικό χαρακτηρισμό «εξαίρετος» και να έχουν κριθεί ευμενώς από τα αρμόδια συμβούλια κρίσεων, ενώ από τους διαθέτοντες tsaknakis-arxigos-el.as.τα ανωτέρω προσόντα προτιμώνται ιδίως όσοι έχουν διετή τουλάχιστον προϋπηρεσία σε υπηρεσία ασφαλείας.
  • Γ. Δεν επιτρέπεται να μετατεθεί ή να υπηρετεί στην ΥΕΥ αστυνομικός ο οποίος έχει υπηρετήσει ή υπηρετεί στο γραφείο του αρχηγού ή των εν ενεργεία προϊσταμένων κλάδων του υπουργείου Δημόσιας Τάξης (σ.σ.: πόσο μάλλον ο ίδιος ο γιος του αρχηγού).
Σύμφωνα με τις καταγγελίες των συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ., ο γιος του κ. Τσακνάκη, νεαρός υπαστυνόμος, αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών στις 10/7/2012 και αρχικά τοποθετήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Συντάγματος στην Αθήνα. Στις 20/3/2013, δηλαδή μόλις 8 μήνες από την ένταξή του στην ενεργό υπηρεσία, μετατέθηκε στην ΥΕΥ Βόρειας Ελλάδας, στη Θεσσαλονίκη, που είναι και ο τόπος καταγωγής του.
Τα γεγονότα αυτά αποδεικνύουν πρώτα από όλα ότι η μετάθεση του έγινε χωρίς να έχει συμπληρωθεί η κατά νόμο απαιτούμενη 5ετία πραγματικής υπηρεσίας, ούτως ώστε να έχει προλάβει να κριθεί ως «εξαίρετος» από τα αρμόδια συμβούλια κρίσεων. Όπως τονίζουν δε οι συνδικαλιστές η υπηρεσία των μόλις 8 μηνών, είναι διάστημα προφανώς ανεπαρκές για να κριθούν η αποδοτικότητα, η ικανότητα και η επάρκειά του, όπως απαιτεί η συγκεκριμένη υπηρεσία. Κατ' αυτόν τον τρόπο, φαίνεται ότι παραβιάστηκε ευθέως ο νόμος 2713/99 προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα προσωπικά συμφέροντα του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. και του γιου του, καταγγέλουν.
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.