Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια του Τσε Γκεβάρα


Τι είπε ο μεγάλος επαναστάτης πριν τον εκτελέσουν
cheΣυμπληρώνονται 47 χρόνια από τη δολοφονία του Τσε Γκεβάρα από τον Βολιβιανό στρατιωτικό, Μάριο Τεράν.
Ο φλογερός επαναστάτης από την Αργεντινή είχε συλληφθεί στις 8 Οκτωβρίου του 1967 από τις βολιβιανές στρατιωτικές δυνάμεις με τη συνδρομή της CIA και εκτελέστηκε μία μέρα αργότερα. Το BBC αποκαλύπτει ποια ήταν τα τελευταία  του λόγια, επικαλούμενο τον Κουβανό πράκτορα της CIA, Φελίξ Ροντρίγκεζ, οποίος ήταν παρών στη σύλληψη του Τσε.
«Με κοίταξε και μου είπε να πω στη γυναίκα του να παντρευτεί ξανά και να προσπαθήσει να γίνει ευτυχισμένη» είπε στον Ροντρίγκεζ ο Τσε Γκεβάρα, σύμφωνα με τον Κουβανό πράκτορα, ο οποίος παρακολούθησε από κοντά την επιχείρηση σύλληψης του μεγάλου επαναστάτη.
tse death
Ο Ροντρίγκεζ πήγε στη Λα Ιγκέρα, στον οικισμό, όπου μεταφέρθηκε ο Τσε μετά την αιχμαλωσία του.
Σύμφωνα με την αφήγησή του στο BBC, οι δύο άνδρες είχαν τον εξής διάλογο: «Σε θαυμάζω, ήρθα να σου μιλήσω, όχι να σε ανακρίνω», είπε ο πράκτορας. «Κανείς δε μου μιλάει, κανείς δε με ανακρίνει», απάντησε ο Τσε.
Τότε ο πράκτορας του αποκάλυψε πως  θα τον σκοτώσουν.  Ο Γκεβάρα ζήτησε να μεταφέρουν στη γυναίκα του τα τελευταία του λόγια πριν τη δολοφονία του. «Πείτε της να παντρευτεί ξανά και να ζήσει ευτυχισμένη».
 matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.