Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Όταν οι αντίπαλοι αποτυγχάνουν για λογαριασμό σου

Υποθέτω ότι η εβδομάδα που μας πέρασε ήταν ιδιαίτερα δύσκολη για τον Αλέξη Τσίπρα καθώς ο Αντώνης Σαμαράς τον πρόλαβε και είπε να εφαρμόσει ένα μέρος από την περίφημη στρατηγική του απέναντι στους δανειστές της χώρας.

Το ότι είναι αστείες οι κατηγορίες της κυβέρνησης για τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ για την περιπέτεια αυτής της εβδομάδας, δεν σημαίνει ότι το κόμμα της Κουμουνδούρου διαφωνεί και σε τίποτα ριζικά από τις ψευτομαγκιές του Σαμαρά.

Αναρωτιέμαι λοιπόν αν ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μαθαίνει από τα λάθη του πρωθυπουργού ή απλώς μετράει αντίστροφα για να έρθει στα πράγματα. Φοβάμαι ότι μάλλον ισχύει το δεύτερο, ειδικά αν το συνδυάσω με την απόφαση του να αναδείξει σε προνομιακό συνομιλητή του τον Πάνο Καμμένο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δει το πρόωρο τέλος της κυβέρνησης Παπανδρέου, βλέπει τώρα την πτώση του Αντώνη Σαμαρά αλλά νομίζω ότι εξακολουθεί να υποτιμά την κρισιμότητα των περιστάσεων και τις ευθύνες που αναλαμβάνει ένα κόμμα όταν κερδίζει τις εκλογές.

Δεν είναι κακό, ίσως είναι και θεμιτό, να διεκδικήσει κανείς για λογαριασμό της Ελλάδας άμεση ελάφρυνση της χώρας και αλλαγή πολιτικής. Το θέμα όμως είναι τι θα γίνει αν οι διεκδικήσεις αυτές δεν ευδοκιμήσουν άμεσα. Τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά; Αυτό είναι το επόμενο μεγάλο ερώτημα για τη χώρα.
parapolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.