Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Ο Ν. Δένδιας υπουργός Αμυνας, ο Κ. Σκρέκας υπουργός Ανάπτυξης


 Ο σημερινός υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας, αναλαμβάνει υπουργός Άμυνας, με απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Στη θέση του υπουργού Ανάπτυξης, ο βουλευτής Τρικάλων, Κώστας Σκρέκας.
Ο κ. Νίκος Δένδιας αναλαμβάνει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το οποίο αφήνει από το Σάββατο ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος. Σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, ο μέχρι σήμερα υπουργός Ανάπτυξης μετακινείται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο, 41 ετών, βουλευτής Τρικάλων κ. Κώστας Σκρέκας.

Ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου και σε συνομιλία με δημοσιογράφους μετά το τέλος της συνάντησης ανέφερε ότι εκείνος θα φέρει τη Δευτέρα το πρωί στη Βουλή τη ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια και το απόγευμα θα γίνει η ορκωμοσία του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Επίσης είπε ότι ενημερώθηκε από τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησής τους ότι είναι η επιλογή του πρωθυπουργού για τη θέση του υπουργού Άμυνας, ενώ είχε τη δυνατότητα να συζητήσει για λίγο και με τον διάδοχό του στο υπουργείο Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, ο οποίος επίσης βρισκόταν στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο κ. Δένδιας τόνισε μάλιστα ότι είναι διατεθειμένος να βοηθήσει τον κ. Σκρέκα σε οτιδήποτε εκείνος χρειαστεί επισημαίνοντας ότι τους συνδέει μακρά φιλία.
Ο κ. Αβραμόπουλος αναμένεται να παραιτηθεί επισήμως το Σάββατο, για να αναλάβει τα καθήκοντα του Επιτρόπου Μετανάστευσης και Εσωτερικών - το πιο βαρύ χαρτοφυλάκιο που ανέλαβε ποτέ Έλληνας επίτροπος.

Εις ότι αφορά τον κ. Νίκο Δένδια, πρόκειται για το τρίτο διαδοχικό χαρτοφυλάκιο που αναλαμβάνει από τον Ιούνιο του 2012 καθώς διετέλεσε Υπουργός Δημοσίας Τάξεως, Ανάπτυξης (από τον περασμένο Ιούνιο) και τη Δευτέρα θα ορκιστεί Υπουργός Εθνικής Άμυνας. Αντιθέτως, πρόκειται για το πρώτο κυβερνητικό οφίκιο που αναλαμβάνει ο κ. Σκρέκας.

Το σενάριο της «εσωτερικής αλλαγής» για την κάλυψη του κενού που αφήνει ο κ. Αβραμόπουλος ήταν κυρίαρχο τις τελευταίες ώρες. Είναι ενδεικτικό ότι, στον απόηχο της χθεσινής συνάντησης των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου, η Καθημερινή σημείωνε από το πρωί: «Στο τραπέζι των δύο αρχηγών ετέθη και το ζήτημα του προσώπου που θα αντικαταστήσει τον κ. Δ. Αβραμόπουλο στο Πεντάγωνο. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο κ. Σαμαράς δεν θα αναλάβει τελικά ο ίδιος το χαρτοφυλάκιο της Εθν. Αμυνας, παρά τις σχετικές εισηγήσεις. Πιθανολογείται, δε, ότι ο νέος ένοικος του Πενταγώνου, που θα είναι πολιτικό πρόσωπο από τη Ν.Δ., θα επιλεγεί από το σημερινό υπουργικό. Με άλλα λόγια, θα υπάρξει μετακίνηση υπουργού στο Εθν. Αμυνας και τοποθέτηση βουλευτή της Ν.Δ. -ενδεχομένως «καραμανλικής» προέλευσης- στη θέση που θα αδειάσει».
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.