Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Γκάμπι Τσίμερ : "...καταβολή των πολεμικών επανορθώσεων στην Ελλάδα σε ταυτόχρονη ρύθμιση με το ελληνικό χρέος..."

Απόλυτη στήριξη

Die Linke: Η Γερμανία οφείλει να καταβάλει τις πολεμικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα tsimer

Την καταβολή των πολεμικών επανορθώσεων στην Ελλάδα από την ναζιστική κατοχή σε ταυτόχρονη ρύθμιση με το ελληνικό χρέος προτείνει η Γερμανίδα ευρωβουλευτής Γκάμπι Τσίμερ, πρόεδρος της ευρω-ομάδα της Αριστεράς (GUE/NGL) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.  

Σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ,  το ηγετικό στέλεχος του κόμματος της Αριστεράς («Die Linke») στη Γερμανία, ξεκαθαρίζει ότι από ηθικής άποψης η χώρας της οφείλει να καταβάλει τις παλιές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο, εκτιμώντας ότι το θέμα θα έχει αίσιο τέλος και θα βρεθεί μία δίκαιη λύση, επιθυμητή τόσο από τις μελλοντικές κυβερνήσεις όσο και από τον κόσμο στην Ελλάδα.
Σε ερώτηση σχετικά με την εντύπωση που επικρατεί στη χώρας μας πως το κόμμα της Αριστεράς στη Γερμανία δεν τηρεί μία θετική στάση στο Κοινοβούλιο απέναντι στην Ελλάδα, η κ. Τσίμερ τονίζει: «Όχι, όχι, το κόμμα μου έχει μία πολύ συγκεκριμένη σχέση αλληλεγγύης ως προς τον ελληνικό λαό. Έχει εναντιωθεί στους χειρισμούς της γερμανικής κυβέρνησης στην ελληνική κρίση, αντιτείνοντας πως οι χειρισμοί αυτοί είναι αντιπαραγωγικοί, δεν βοηθούν, είναι ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα. Δική μας εκτίμηση είναι πως όλα αυτά τα δισεκατομμύρια της βοήθειας δεν παράγουν αποτέλεσμα και δεν διατίθενται προς την σωστή κατεύθυνση και στο τέλος καταλήγουν στις τράπεζες και δεν έρχονται στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό κινείται η κριτική μας».
 matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.