Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Όταν ο «υπεύθυνος» Κυριάκος Μητσοτάκης ταράζει τους επενδυτές


Η Ημερησία είναι μια από τις πλέον συστημικές οικονομικές εφημερίδες της χώρας και απευθύνεται σε ένα πολύ συγκεκριμένο κοινό ανθρώπων. Στηρίζει την κυβέρνηση, συχνά ανεπιφύλακτα. Χθες το απόγευμα, απαρίθμησε «έξι βόμβες που τινάζουν στον αέρα το Χρηματιστήριο».

Να μια από αυτές:

Ακόμη χειρότερα έγιναν τα πράγματα στη συνεδρίαση της Πέμπτης όταν κάποιες δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη διογκώθηκαν και παρερμηνεύτηκαν. «Η πραγματικότητα είναι ότι θα υπάρχει ένα κλίμα αβεβαιότητας μέχρι τον Φεβρουάριο. Η αστάθεια προκαλείται από τον φόβο των πρόωρων εκλογών και την πιθανότητα ότι σε αυτές ενδεχομένως να κερδίσει ένα κόμμα που δεν είναι “κανονικό”. Κάποια διλήμματα που τα είχαμε απαντήσει το 2012 θα τεθούν ξανά τον Φεβρουάριο. Οι βουλευτές πάντως θα ξέρουν τι διακυβεύεται». σημειώνει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο Bloomberg.

Ο ίδιος, απαντώντας σε ερώτηση για το αν οι επενδυτές θα πρέπει να εγκαταλείψουν τα ελληνικά ομόλογα μέχρι να εκλεγεί ο επόμενος πρόεδρος, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Μη ρωτάτε εμένα. Εγώ απλώς κάνω τη δουλειά μου. Ρωτήστε τον ΣΥΡΙΖΑ»! Οι δηλώσεις αυτές αναπαρήχθησαν από το Bloomberg και ερμηνεύτηκαν ότι «επιστρέφει το grexit» με τα γνωστά αποτελέσματα για τον γενικό δείκτη.

Τι άλλο να προσθέσει κανείς για την (κολλητική) ανευθυνότητα των στελεχών της κυβέρνησης;
parapolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.