Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Kινητικότητα στό ΠΑΣΟΚ...


Συναντώνται στην Αθήνα-Ζητούν να φύγει ο Βενιζέλος

150 στελέχη του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζουν Πολιτική Κίνηση

Ενώ η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε αναβρασμό λόγω των, σχεδόν καθημερινών, αντεγκλήσεων, των διαφοροποιήσεων και της αμφισβήτησης του Ευάγγ. Βενιζέλου, έντονες είναι πλέον οι φυγόκεντρες τάσεις που αναπτύσσονται στο εσωτερικό και τις παρυφές της Χαριλάου Τρικούπη.

pasokspasmeno2Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του matrix24 αύριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα συνάντηση τουλάχιστον 150 (νυν και πρώην) στελεχών του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να συζητηθεί η ίδρυση Πολιτικής Κίνησης, εκτός του οργανωτικού πλαισίου του ΠΑΣΟΚ και με σοσιαλιστικό προσανατολισμό.
Τα στελέχη που θα συναντηθούν θέλουν να διακόψουν, όπως λένε, οποιαδήποτε σχέση έχουν ή είχαν με το σημερινό ΠΑΣΟΚ, «το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου», όπως το αποκαλούν χαρακτηριστικά. Το ενδιαφέρον είναι ότι τα στελέχη που αποφάσισαν να διαρρήξουν οριστικά τις σχέσεις τους με τη Χαρ. Τρικούπη στην πλειοψηφία τους ανήκουν στο λεγόμενο «κοινωνικό ΠΑΣΟΚ». Στη συνάντηση θα συμμετέχουν και στελέχη της Αριστερής Πρωτοβουλίας.
Εκτός από τον Γιώργο Παναγιωτακόπουλο πρωταγωνιστικό ρόλο φαίνεται ότι παίζουν ο Χρήστος Σπίρτζης (ΤΕΕ), ο Σπύρος Παπασπύρος (ΑΔΕΔΥ), ο Τζανέττος Καραμίχας (ΠΑΣΕΓΕΣ), ο Γιώργος Καβαθάς (ΓΣΕΒΕΕ), ο Βασίλης Βραχιώτης (ΔΣΑ), ο Βασίλης Βαλασόπουλος δήμαρχος Ηλιούπολης, καθώς και άλλοι από επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς όπως ο Γιώργος Δέδες από την Αυτοδιοίκηση και ο Τάκης Κορμάς από τον χώρο των γιατρών. Στην κίνηση μετέχουν και στελέχη από τη Βόρεια Ελλάδα όπως ο Κώστας Μαμέλης και οι πρώην βουλευτές Παπαγεωργίου Θανάσης, Τσιόκας Χάρης, Τζιόλας Λευτέρης.
Οι επαφές που έγιναν προκειμένου να συμμετάσχουν και στελέχη από τον λεγόμενο σκληρό παπανδρεϊκό πυρήνα δεν έχουν, τουλάχιστον προσώρας, ευοδωθεί αν και σύμφωνα με τις πληροφορίες για τη συνάντηση των «150» έχει ενημερωθεί και ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου, με τον οποίον τα περί ου ο λόγος στελέχη θέλουν να έχουν επαφή και να συζητήσουν την προοπτική του σοσιαλιστικού χώρου. Στην αυριανή συνάντηση εκτός από την ανταλλαγή απόψεων θα συμφωνηθεί και το επόμενο βήμα, το οποίο θα είναι η ίδρυση, και επισήμως, Πολιτικής Κίνησης καθώς και η Διακήρυξη που θα εκδοθεί. Οι συμμετέχοντες υποστηρίζουν ότι η κίνησή τους έχει πανελλαδική δικτύωση και διαθέτει σοβαρές δυνάμεις στους χώρους της Αυτοδιοίκησης και της Δημόσιας Διοίκησης, καθώς και σε επιστήμονες και συνεταιριστές.
Στην κίνηση δεν συμμετέχουν πάντως στελέχη από το χώρο της ΓΣΕΕ. Κάποιοι εκ των πρωταγωνιστών της αυριανής συνάντησης δήλωσαν στο matrix24 πως η απόφασή τους να μην συμμετάσχουν στο συνέδριο της «Δημοκρατικής Παράταξης» που ετοιμάζει ο Βενιζέλος είναι ειλημμένη επειδή το θεωρούν «παρωδία», ενώ κάποιοι εξ αυτών θα μπορούσαν όπως λένε, «να συζητήσουν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σ’ ένα συνέδριο του ΠΑΣΟΚ υπό τον απαράβατο όμως όρο να φύγει ο Βενιζέλος, να αλλάξει η πολιτική και να αποχωρήσει από την κυβέρνηση». Φαίνεται ότι στο ΠΑΣΟΚ άρχισαν για τα καλά τα όργανα.
Τη στιγμή που ο Βενιζέλος τσακώνεται με τον Χρυσοχοΐδη, οι Σηφουνάκης – Κρεμαστινός ζητούν «κυβέρνηση ειδικού σκοπού με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής», ο Λοβέρδος ζητά να μην γίνει το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης λόγω μικρού ενδιαφέροντος και περιορισμένης συμμετοχής, την ίδια στιγμή στην κοινωνική και εκλογική βάση του ΠΑΣΟΚ αναπτύσσονται έντονες φυγόκεντρες τάσεις και ζυμώσεις για το μέλλον του κραταιού άλλοτε Κινήματος. Και φυσικά η ατμόσφαιρα αναμένεται να …πυρακτωθεί κι άλλο καθώς σε 15 ημέρες, τη μεθεπόμενη Παρασκευή 24 Οκτωβρίου, ο Γ. Παπανδρέου θα μιλήσει στο Ηράκλειο της Κρήτης σε, ουσιαστικά ανοιχτή, συγκέντρωση. Τα στελέχη που πρόσκεινται στον πρώην πρωθυπουργό κάνουν μεγάλη κινητοποίηση, ενώ λέγεται ότι έχουν μαζευτεί και 3.500 υπογραφές στελεχών που ζητούν διαφορετική πορεία του ΠΑΣΟΚ…
10/10/2014
 matrix2.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.