Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Εκρηκτική άνοδος στο Χρηματιστήριο, έπεσαν τα spreads

Ράλι 7,21% του Γενικού Δείκτη
xrimatistirioanodos
Μετά τις μαζικές πωλήσεις μετοχών τις τρεις προηγούμενες μέρες, εκρηκτική άνοδο κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Καταλυτικές για την επιτάχυνση της ανοδικής αντίδρασης ήταν η παραδοχή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ότι συζητείται  μία προληπτική γραμμή στήριξης που θα προστάτευε τη χώρα μας από πιθανές αναταράξεις στις αγορές.
Ενισχυτικά επέδρασε και η σημαντική αποκλιμάκωση των 10ετών ομολόγων από το 9% που βρέθηκε αρχικά, προς τα επίπεδα του 8%, καθώς και το θετικό κλίμα που επικράτησε στις ευρωπαϊκές αγορές. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 931,81 μονάδες σημειώνοντας εκρηκτική άνοδο 7,21%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 939,95 μονάδες, όταν σημείωνε άνοδο έως και 8,14%.
Σε εβδομαδιαία βάση, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε πτώση 7,27%, με την αγορά να συμπληρώνει έξι συνεχόμενες πτωτικές εβδομάδες, από τις αρχές Οκτωβρίου υποχωρεί σε ποσοστό 12,22%, ενώ από τις αρχές του έτους σημειώνει απώλειες σε ποσοστό 19,86%. Η αξία των συναλλαγών για μία ακόμη συνεδρίαση διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα και ανήλθε στα 235,58 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 7,34%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 6,76%. Ανοδικά κινήθηκαν 114 μετοχές, 27 πτωτικά και 8 παρέμειναν σταθερές.
 matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.