Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Αποφυλακίστηκε ύστερα από 2,5 χρόνια...

...η Αρετή Τσοχατζοπούλου

Αποφυλακίστηκε ύστερα από 2,5 χρόνια η Αρετή Τσοχατζοπούλου
        Αποφυλακίστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, ύστερα από 2,5 χρόνια, η Αρετή Τσοχατζοπούλου

Με ψήφους 3-2 το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε αποφασίσει την αποφυλάκιση της θυγατέρας του πρώην υπουργού, κάνοντας δεκτή την πρόταση των εισαγγελέων.
Οι εισαγγελικοί λειτουργοί έκριναν ότι η κόρη του Ακη Τσοχατζόπουλου έχει εκτίσει μεγάλο μέρος της ποινής της κι έχει επιστρέψει στο Δημόσιο επίδικα ακίνητα, ενώ θεωρούν ότι η αποφυλάκισή της κρίνεται αναγκαία λόγω του σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει το μικρότερο από τα τρία παιδιά της, τα οποία ζουν με μια οικιακή βοηθό και την ηλικιωμένη άρρωστη μητέρα της.
Στην Αρετή Τσοχατζοπούλου επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εγγύηση 30.000 ευρώ, ενώ είναι υποχρεωμένη να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της δύο φορές τον μήνα.
«Είμαι πολύ χαρούμενη που θα γυρίσω στα παιδιά μου» δήλωσε αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου για την αποφυλάκισή της, η Αρετή Τσοχατζοπούλου.
Η κόρη του πρώην υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου, δακρυσμένη, είπε πως ακόμη δεν πιστεύει ότι έγινε δεκτό το αίτημά της. Ήταν η τρίτη φορά που η καταδικασμένη σε 12ετή κάθειρξη κόρη του πρώην υπουργού είχε ζητήσει την έξοδό της από τις φυλακές.
«Ακόμη και τώρα δε το πιστεύω», είπε. «Θα το πιστέψω μόνο όταν ανοίξει η πόρτα της φυλακής. Είμαι πολύ χαρούμενη που θα γυρίσω στα παιδιά μου».

Παραμένει στο Δρομοκαΐτειο η Βίκυ Σταμάτη
Αντιθέτως, το δικαστήριο έκανε ομόφωνα αποδεκτή την πρόταση των εισαγγελέων να συνεχιστεί ο εγκλεισμός της Βίκυς Σταμάτη. Οι εισαγγελείς κρίνουν ότι τα σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα που επικαλείται, αντιμετωπίζονται καλύτερα στο Δρομοκαΐτειο, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενη εδώ και αρκετούς μήνες. Αναφερόμενοι στο ανήλικο παιδί τους, θεωρούν ότι έχει τη σωστή φροντίδα τόσο από τους γονείς της κατηγορουμένης, όσο και από τον αδελφό της.
Ο συνήγορος της Βίκυς Σταμάτη, Φραγκίσκος Ραγκούσης, αναφερόμενος στην αρνητική για την εντολέα του απόφαση του δικαστηρίου δήλωσε: «Καταδικάζεται σε φυσική εξόντωση η Βίκυ Σταμάτη, για να πιεστεί ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Κατέρρευσε όταν της το είπα, λιποθύμησε».
tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.