Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Σεισμική δόνηση 5,2 βαθμών στην Εύβοια Εγινε αισθητός σε ολόκληρη την Αττική

Σεισμική δόνηση 5,2 βαθμών στην ΕύβοιαΤέσσερις διαδοχικοί σεισμοί ταρακούνησαν την Αττική, λίγο μετά τη 1 π.μ. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, οι δυο πρώτες σεισμικές δονήσεις πραγματοποιήθηκαν με διαφορά τεσσάρων λεπτών και ήταν έντασης 5,2 βαθμών. Ο τρίτος ήταν 3, 8 και ο τέταρτος 3,4.

Το εστιακό βάθος ήταν 10 χλμ. με επίκεντρο τον βόρειο Ευβοϊκό Κόλπο

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιο Λέκκα, ο οποίος μίλησε ζωντανά στο STAR, οι σεισμοί έγιναν αισθητοί κυρίως στην Αττική, αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας όπως η Λαμία, η Θεσσαλία, η Δυτική Στερεά και η Πελοπόνησσος.

«Δεν προέρχεται από την Κεφαλονιά, καθώς εκεί δεν έγινε αισθητός. Το επίκεντρο ήταν ο βόρειος Ευβοϊκός Κόλπος», τόνισε και εμφανίστηκε καθησυχαστικός, εξηγώντας ότι: «Είναι παρήγορο ότι έγιναν οι 4 σεισμικές δονήσεις, καθώς εκτονώνεται το φαινόμενος και δείχνει ότι έχουμε να κάνουμε με έναν μεγάλο κύριο σεισμό».

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, όλες οι υπηρεσίες βρίσκονται σε επιφυλακή, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημίες.
 Το Βήμα Online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.