Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Από που προκύπτει η βεβαιότητα περί «αδύναμου» Ερντογάν;

11.11.14


Η πρόσφατη επιδείνωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων στην κυπριακή ΑΟΖ παρακίνησε τους «ειδικούς» αυτής της χώρας να γράψουν την άποψη τους και για τον Ταγίπ Ερντογάν, με την ίδια ευκολία που τοποθετούνται για τον Ebola, την τηλεθέαση του πρωινάδικου του Σεφερλή, τις κλήσεις Ρανιέρι στην Εθνική Ελλάδος κ.α.

Παρατηρώ λοιπόν ότι εκφράζεται μια βεβαιότητα από πολλούς Έλληνες ειδήμονες ότι ο Ερντογάν θα αποτελέσει σύντομα παρελθόν για τη γειτονική χώρα γιατί είναι ένας αιμοσταγής δικτάτορας ο οποίος προσπαθεί να εξάγει την εσωτερική κρίση της χώρας τους στο Αιγαίο ώστε να επιτευχθεί ο αποπροσανατολισμός της τουρκικής γνώμης.

Το πρόβλημα στον παραπάνω συλλογισμό είναι ότι ο Ερντογάν έχει πράγματι εγκαθιδρύσει ένα αυταρχικό καθεστώς στην Τουρκία αλλά αυτός είναι και ο λόγος που δεν πρόκειται να αποτελέσει σύντομα παρελθόν.

Θυμίζω ότι μόλις τον περασμένο Αύγουστο έγινε ο πρώτος Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας που εκλέχθηκε από τον λαό συγκεντρώνοντας το εκπληκτικό ποσοστό του 51,79% και η θητεία του θα είναι 5ετης.

Κατάφερε μάλιστα να επικρατήσει με τέτοια διαφορά παρά τις διαδηλώσεις στο πάρκο Γκεζί, παρά τα πρωτοφανή σκάνδαλα διαφθοράς που άγγιξαν την ίδια του την οικογένεια, παρά τα περίεργα παιχνίδια που παίζει στη Μέση Ανατολή και παρά τη διεθνή κατακραυγή για τη φίμωση των social media στην Τουρκία.

Πρέπει κανείς να είναι συνδρομητής στην Ελεύθερη Ώρα για να πιστεύει ότι μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, οι γείτονες είναι αυτοί που αντιμετωπίζουν πρόβλημα πολιτικής σταθερότητας.
parapolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.