Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Έκρυβαν δαπάνες αγοράς για να γλιτώσουν πόθεν έσχες και τεκμήριο

 Φοροδιαφυγή 25 δισ. ευρώ από μεγαλοϊδιοκτήτες

Ούτε ένας ούτε δύο, αλλά περίπου 25.000 μεγαλοϊδιοκτήτες με ακίνητη περιουσία αξίας άνω του 1 εκατ. ευρώ ο καθένας... ξέχασαν να δηλώσουν την αξία αγοράς στην εφορία. forofygadesΗ«τσιμπίδα» της Εφορίας έπιασε  25.000 χιλιάδες μεγαλοϊδιοκτήτες με ακίνητη περιουσία αξίας άνω του 1 εκατ. ευρώ ο καθένας, οι οποίοι την περασμένη δεκαετία αγόρασαν ακριβά ακίνητα!
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών» ενώ πλήρωσαν φόρο εισοδήματος, δεν δήλωσαν στις φορολογικές τους δηλώσεις τις… λεπτομέρειες για τις δαπάνες αγοράς. Ο λόγος προφανής: να μη φορολογηθούν ή να μην ελεγχθούν με βάση τα τεκμήρια δαπανών.
Πρόκειται για φορολογούμενους οι οποίοι κατά τη χρυσή περίοδο της ελληνικής οικονομίας 2003-2009, που η οικοδομική δραστηριότητα βρισκόταν στο καλύτερό της σημείο και η ζήτηση για διαμερίσματα, οικόπεδα και εξοχικές κατοικίες ήταν αυξημένη, εμφανίστηκαν να πληρώνουν κανονικά τον φόρο μεταβίβασης για τα ακίνητα που αγόρασαν, όχι όμως και τη δαπάνη αγοράς στη φορολογική τους δήλωση εκείνης της χρονιάς.
Στο υπουργείο Οικονομικών ψάχνουν αν μέσα σε αυτή τη λίστα των και ονόματα φορολογουμένων που βρίσκονται και στην έτερη λίστα με αυτούς που έβγαλαν εμβάσματα στο εξωτερικό.
 matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.