Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Στο "καναβάτσο" μέσω ΦΠΑ ρίχνει η τρόικα τουρισμό και φάρμακα...

Στο «καναβάτσο» μέσω ΦΠΑ ρίχνει η τρόικα τουρισμό και φάρμακαΟι πρώτες αντιδράσεις των εμπλεκόμενων φορέων...


Καταιγισμό αντιδράσεων προκαλεί το ενδεχόμενο κατάργησης του υπερ-μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 6,5% που...
σήμερα εφαρμόζεται στα φάρμακα, στα εμβόλια, στη διαμονή σε ξενοδοχεία και παρόμοιους χώρους, στα βιβλία, στις εφημερίδες, στις περιοδικές εκδόσεις, αλλά και στα εισιτήρια θεατρικών παραστάσεων. 

Επαγγελματικοί φορείς αντιδρούν προειδοποιώντας για επιστροφή στην ύφεση, ενώ ξεκαθαρίζουν πως αντί το εκτιμώμενο από την τρόικα όφελος των 526 εκατ. ευρώ τελικά ο προϋπολογισμός θα εμφανίσει προσθετό έλλειμμα από μια τέτοια ενέργεια.

Το θέμα της μείωσης του υπερ-μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 6,5% εξετάστηκε σήμερα στη σύσκεψη που είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο και τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη στο Μέγαρο Μαξίμου. Για το θέμα ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι «πολλά γίνονται, πολλά γίνονται».

Παράγοντες του τουριστικού κλάδου αντέδρασαν έντονα στο άκουσμα της είδησης. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανδρέας Ανδρεάδης έκανε λόγο για «οικονομική αυτοκτονία».

Ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Κώστας Λουράντος έκανε λόγο για «έγκλημα» και εστίασε στις επιβλαβείς επιπτώσεις που θα έχει το μέτρο στον ΕΟΠΥΥ και στην φαρμακευτική δαπάνη.

Αντίδραση αναμένεται και από φορείς έντυπων ΜΜΕ καθώς ενδεχομένη αύξηση του ΦΠΑ θα πλήξει τις κυκλοφορίες εφημερίδων και περιοδικών...

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.