Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Ο Τάμεσης από ψηλά


ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ 
Μια εντελώς διαφορετική -και ανατρεπτική- θέα του Τάμεση από ύψος 42 μέτρων προσφέρει η θεαματική γυάλινη πεζογέφυρα της Tower Bridge, που παραδόθηκε στο κοινό πριν από λίγες μέρες. Μια δεύτερη αντίστοιχη κατασκευή αναμένεται να εγκαινιάσει τη λειτουργία της την 1η Δεκεμβρίου, συνδέοντας επίσης τους δύο εμβληματικούς πύργους του Τάμεση και αποτρέποντας τα πολλά... στριμωξίδια, καθώς εκάστη έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι μονής κατεύθυνσης.
Αποτελούμενη από 6 πανέλα ενισχυμένου γυαλιού, βάρους μισού τόνου το καθένα και μήκους 11 μέτρων, η νέα πεζογέφυρα επιτρέπει σε όποιον αγαπά τα μεγάλα ύψη να παρακολουθήσει μέσα από το διαφανές δάπεδο τη ζωή στην Tower Bridge από ψηλά!
Μέχρι το τέλος του μήνα το πολυσυζητημένο έργο κόστους 1 δισ. στερλινών θα έχει πλαισιώσει και μια πρωτότυπη δωρεάν εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας, με την οποία οι χρήστες θα μπορούν να «ανοίξουν» και να «κλείσουν» τη δική τους εικονική γέφυρα και να απολαύσουν με διαδραστικό τρόπο πανοραμική θέα μέσα από την οθόνη του smartphone τους.
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.