Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Μεταξύ Ντινόπουλου και Δένδια; Τον Αργύρη!

ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ ΚΟΡΑΣΙΔΑ

Προ μηνών, ο έχων διατελέσει Δήμαρχος, υπουργός Εσωτερικών κ. Αργύρης Ντινόπουλος επιδίωξε να προσεταιριστεί τους δημάρχους (σ.σ. κρίσιμη η στάση τους για τις εκλογές) για το θέμα των πλαστών πτυχίων, φτάνοντας στο σημείο να πει ότι «η Ρένα Δούρου έχει δίκιο». Παρά τις προσπάθειες να αμβλύνει όσα είπε, χύθηκαν τόνοι μελάνης. Ο Ντινόπουλος βρέθηκε στο... απόσπασμα των ΜΜΕ, οι προειδοποιήσεις Σαμαρά για προσωπικές στρατηγικές υπουργών προσωποποιήθηκαν σε αυτόν ενώ εμφανίστηκε ως ένας εκ των πιθανότερων για... αποπομπή από την κυβέρνηση. Εν τέλει, ούτε καν το σκάνδαλο με τις οφειλόμενες εισφορές στο ασφαλιστικό ταμείο του ΕΔΟΕΑΠ δεν τον μετακίνησε από την κυβέρνηση. Μέχρι τη... λύτρωση, ωστόσο, ο Αργύρης Ντινόπουλος βρισκόταν με το ένα πόδι εκτός κυβερνητικού σχήματος.
Το ακριβώς αντίθετο συνέβη με τον κ. Νίκο Δένδια.
Την Παρασκευή το πρωί, ο Αντώνης Σαμαράς τον κάλεσε στο Μαξίμου προκειμένου να του ανακοινώσει, δια ζώσης, την... αναβάθμισή του σε υπουργό Άμυνας. Τρίτος τη τάξει, πλέον, ο Νίκος Δένδιας θα μπορούσε, από την ασφάλεια του Πενταγώνου, να διεκδικήσει τις κρίσιμες ψήφους για την εκλογή του στο καμίνι της Β' Αθήνας. Όσοι έσπευσαν να κάνουν λόγο για... κλοτσιά προς τα πάνω είχαν δίκιο. O κ. Δένδιας είχε ενοχλήσει σφόδρα το Μαξίμου όταν είχε αποκαλυφθεί ότι, ουσιαστικώς, ασκούσε προσωπική πολιτική, στέλνοντας στην τρόικα τις... προσωπικές του απόψεις για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων και των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Για του λόγου το αληθές, δεν ήταν λίγες οι φορές που τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας «έδειξαν» προς την πλευρά Δένδια για την εμπλοκή με την τρόικα.
Έτσι το Μαξίμου αποφάσισε να λύσει το γόρδιο δεσμό, αναβαθμίζοντας τον κ. Δένδια σε υπουργό Άμυνας. Ωστόσο, αποχωρώντας από το Ανάπτυξης ο κερκυραίος πολιτικός μοιάζει να διέπραξε το μέγιστο των λαθών του. Πέραν του ότι κατέθεσε τροπολογία για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια, η οποία και θα αποσυρθεί για να κατατεθεί από το νέο υπουργό, παρουσίασε και σχέδιο ρύθμισης για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια. Μόνον τα επόμενα 24ώρα, και αφού είχαν δημοσιοποιηθεί οι ενστάσεις του ΠΑΣΟΚ και οι αποστάσεις του Μαξίμου, ο κ. Δένδιας αποκάλυψε ότι για τις... σκέψεις του, που βέβαια δεν συνιστούν σχέδιο, όχι μόνον δεν είχε ενημερώσει το μικρότερο κυβερνητικό εταίρο αλλά ούτε καν τη Νέα Δημοκρατία! Έχει σημασία για τον υπουργό Άμυνας εάν τα όσα είπε επηρέασαν ένα ούτως ή άλλως εύθραυστο τραπεζικό σύστημα; Εάν έστειλαν, έστω και εμμέσως, μήνυμα προς κάποιους δανειολήπτες να αφήσουν το δάνειό τους να «κοκκινήσει» ώστε να ενταχθούν στη ρύθμιση με το πάγωμα του 30% που εξήγγειλε; Προφανώς, όχι. Σημασία είχε να επιβεβαιωθεί ο πολιτικός εγωισμός του νέου υπουργού Άμυνας και η επιδίωξή του να αναδειχθεί σε δελφίνο της Νέας Δημοκρατίας, υπό την προστασία των περισσότερων ΜΜΕ.
Γι αυτό και λέω ότι μεταξύ του «λαϊκού» Αργύρη Ντινόπουλου και του «σοβαρού» Νίκου Δένδια, επιλέγω Αργύρη και, πάλι, Αργύρη.
 matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.