Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Ασπίδα προστασίας από το Ευρωκοινοβούλιο στον Γιούνκερ...

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ  

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο παρείχε στήριξη στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στη ψήφο δυσπιστίας που...
είχε υποβάλει η ευρωφοβική πολιτική ομάδα υπό τη Λεπέν και το Φάρατζ. Αφορμή της πρότασης οι αποκαλύψεις πως το Λουξεμβούργο, ενόσω ήταν ο πρωθυπουργός της χώρας ο Γιούνκερ, προσέλκυε πολυεθνικές επιχειρήσεις προσφέροντάς τους έναν ιδιαίτερα χαμηλό φορολογικό συντελεστή.

Η ψήφος δυσπιστίας εναντίον του Γιούνκερ, που σε περίπτωση που περνούσε θα σήμαινε ότι θα έπρεπε να παραιτηθεί ολόκληρη η Κομισιόν, απερρίφθη όπως αναμενόταν με 461 ψήφους έναντι 101, με 88 αποχές (Οι 53 ψήφοι προέρχονται από την ομάδα της Ευρωαριστεράς).

Την πρόταση υπέβαλε η πολιτική ομάδα Ευρώπη της Ελευθερίας και της Άμεσης Δημοκρατίας, στην οποία ανήκουν το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο της Γαλλίας, το Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου κ.ά., επιχειρηματολογώντας πως ο Γιούνκερ είναι άμεσα υπόλογος για τις πολιτικές φοροαποφυγής που εφάρμοσαν οι αρχές του Λουξεμβούργου.

Η υπόθεση, που ήλθε στην επιφάνεια με μια σειρά αποκαλύψεων που έγιναν γνωστές με την ονομασία LuxLeaks, αφορά τη συνεργασία των αρχών στο Λουξεμβούργο με πάνω από 340 πολυεθνικές επιχειρήσεις να αποφύγουν να καταβάλουν δισεκατομμύρια ευρώ σε φόρους που κανονικά θα τους αναλογούσαν.

Παρά τα αποτελέσματα, θα πρέπει να σημειώσουμε πως ο Γιούνκερ ξεκίνησε την θητεία του με επικρίσεις...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.