Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Τρεις μέρες προθεσμία για τέλη κυκλοφορίας, ΕΝΦΙΑ και Ε9


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 
Τρεις μέρες προθεσμία έχουν οι φορολογούμενοι προκειμένου να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας ΙΧ και την τέταρτη δόση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) ενώ αύριο λήγει η προθεσμία για την υποβολή διορθωτικών δηλώσεων για το Ε9.

Το ποσό που υπολογίζεται να εισπραχθεί απο την καταβολή της 4ης δόσης του ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων δεν ξεπερνά τα 300 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι οι δύο τελευταίες δόσεις θα καταβληθούν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου οι ιδιοκτήτες οχημάτων πρέπει να καταβάλουν στο ελληνικό Δημόσιο το ποσό των 1,2 δισ. ευρώ περίπου. Μετά την ανωτέρω ημερομηνία όσοι δεν έχουν πληρώσει τα τέλη θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμα που ανέρχονται στο ύψος των τελών κυκλοφορίας. H πληρωμή των τελών κυκλοφορίας γίνεται στις τράπεζες και στα ΕΛTΑ με την Ταυτότητα Οφειλής που βρίσκεται στον προσωπικό λογαριασμό του κάθε φορολογούμενου στο ΤΑΧΙS. Οι ιδιοκτήτες ΙΧ μπορούν όμως και μόνο με τον ΑΦΜ τους και τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου τους να πληρώσουν τα τέλη στις τράπεζες.

Για κατάθεση πινακίδων η προθεσμία λήγει στις 31 Δεκεμβρίου. Μέχρι στιγμής περισσότεροι από 50.000 ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν καταθέσει τις πινακίδες των οχημάτων τους για να γλιτώσουν από τα τέλη κυκλοφορίας και τα τεκμήρια διαβίωσης.

Ως τις 30 Δεκεμβρίου θα παραμείνει ανοικτή η εφαρμογή για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων Ε9, καθώς ο τεράστιος όγκος δηλώσεων ανάγκασε την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να παρατείνει την προθεσμία.
kathimerini.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.