Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Νίκησε ο Ρωμανός!

Σταμάτησε την απεργία πείνας-

Παρέμβαση Παπούλια...


Μετά τη νομική φόρμουλα που βρέθηκε με την τροπολογία που κατατέθηκε και ψηφίστηκε ομόφωνα στη Βουλή, ο...
Ν. Ρωμανός διέκοψε την απεργία πείνας.

 Η τροπολογία που προβλέπει παροχή εκπαιδευτικών αδειών σε κρατούμενους, με τη χρήση ηλεκτρονικής επιτήρησης (βραχιολάκι) κατατέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης και έγινε ομόφωνα δεκτή,  προκάλεσε την ικανοποίηση του νεαρού. 

Πλέον οι γιατροί έχουν ξεκινήσει με προσεκτικά βήματα την σίτισή του.

Παρέμβαση Παπούλια 

"Πρέπει να βρεθεί λύση με τρόπο ικανοποιητικό για τον Νίκο Ρωμανό", είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας στον πρωθυπουργό στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν νωρίτερα.

Με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας επικοινώνησε και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρας. 

Τι περιλαμβάνει η τροπολογία 

Με βελτιωτικές αλλαγές, στις οποίες προχώρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου κατατέθηκε η βελτιωμένη τροπολογία που αφορά τον Νίκο Ρωμανό. 

Με τη νέα ρύθμιση δίνεται η δυνατότητα στους κρατούμενους φυλακισμένους φοιτητές, να κάνουν χρήση των διατάξεων για την ηλεκτρονική επιτήρηση για ένα εξάμηνο, με την προϋπόθεση να έχουν παρακολουθήσει το 1/3 των μαθημάτων και των εργαστηρίων κατά τους όρους που ορίζονται με υπουργική απόφαση επί ένα ακαδημαϊκό εξάμηνο. Η αίτηση δεν απορρίπτεται από το Δικαστικό Συμβούλιο Φυλακών, παρά μόνο με ειδική αιτιολογία.




Καταθέτοντας τη ρύθμιση ο κ. Αθανασίου υποστήριξε ότι είναι ένας συγκερασμός των απόψεων που έχουν κατατεθεί από όλες τις πτέρυγες της Βουλής με τρόπο που και το δικαίωμα σπουδής να εξασφαλίζεται και η αντεγκληματική πολιτική της πολιτείας δεν εξανεμίζεται. Αντιδράσεις ωστόσο προκλήθηκαν από την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία δεν έμεινε ικανοποιημένη, ζητώντας περαιτέρω διευκρινίσεις.

Για το θέμα υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα και με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.