Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Κανείς δεν μας βοήθησε! Κανείς δεν ήξερε πού να πάει...

Συγκλονιστική μαρτυρία γυναίκας που σώθηκε από το Norman Atlantic
Συγκλονιστική μαρτυρία γυναίκας που σώθηκε.
Αναλυτικά η συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων...
 «Ημουν με άλλους 3 στο πλοίο, πλέον είμαστε όλοι καλά. Στις 6.30 το πρωί ενώ κοιμόμασταν νιώσαμε μέσα στην καμπίνα μία περίεργη μυρωδιά, δεν είχε...
χτυπήσει κανένας συναγερμός. Η καμπίνα μας ήταν στο 6ο επίπεδο. Ανοίγουμε την πόρτα για να δούμε τι γίνεται και βλέπουμε πολύ καπνό. Το πάτωμα ήταν κόκκινο, φλεγόταν! Ο συναγερμός σήμανε πολύ αργότερα. Το πλήρωμα δεν μας βοήθησε. Ενώ προσπαθούσαμε να ανέβουμε τη σκάλα μας έδωσαν σωσίβια και μπήκαμε μέσα σε λέμβο. Μέσα στη λέμβο ήμασταν γύρω στα 40 με 50 άτομα, μέσα και μικρά παιδιά. Μέσα σε ένα τέταρτο είχαμε εγκαταλείψει το πλοίο. Επικρατούσε πανικός γιατί ο κόσμος δεν ήξερε τι συνέβαινε, δεν ήξερε πού να πάει», ανεφερε η κυρία Αθηνα, πριν λίγο στο ΣΚΑΙ.

Είπε επίσης ότι η φωτιά ξέφυγε γρήγορα: «Το πλήρωμα προσπαθούσε να τη σβήσει ενώ αυτή είχε φτάσει στο τέςταρτο επίπεδο. Πατούσαμε σε φλεγόμενο έδαφος πριν μπούμε στη λέμβο. Ενώ απομακρυνόμασταν βλέπαμε το πλοίο να φλέγεται».

Από πλευράς των Ενόπλων Δυνάμεων, συμμετέχουν στην επιχείρηση, 11 ελικόπτερα των Τριών Όπλων που έχουν προσγειωθεί σε Κέρκυρα και 'Ακτιο, ένα αεροσκάφος C-130 που ίπταται της περιοχής, 3 πλοία του Στόλου κατευθύνονται στην περιοχή, σε ετοιμότητα έχουν τεθεί ομάδες των ειδικών δυνάμεων, ενώ ομάδα της Μοίρας Ειδικών Επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης, επιβαίνοντας σε ελικόπτερο Σούπερ Πούμα του Πυροσβεστικού Σώματος, αναμένεται στην Κέρκυρα από το 'Ακτιο προκειμένου να συμμετάσχει στην επιχείρηση αερομεταφοράς των επιβατών.

Συγκεκριμένα πρόκειται για:

- 2 ελικόπτερα S-70 "AEGEAN HAWK" του Πολεμικού Ναυτικού

- 3 ελικόπτερα ΑΒ-205, 2 SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας και

- 4 μεταφορικά ελικόπτερα (δύο ΝΗ 90 και 2 CH - 47D (Chinook)) του Στρατού Ξηράς.

Σε ετοιμότητα απογείωσης βρίσκονται άλλα 2 ελικόπτερα CH - 47D (Chinook) του Στρατού Ξηράς με 4 ομάδες Ειδικών Δυνάμεων ενώ απέπλευσαν από το Ναύσταθμο της Σαλαμίνας η πυραυλάκατος ΔΑΝΙΟΛΟΣ και το πλοίο Γενικής Υποστηριξης ΑΞΙΟΣ. Στην περιοχή κατευθύνεται και η φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟ.

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών τα πολεμικά πλοία αναμένονται στην περιοχή μετά τα μεσάνυκτα. Σε ετοιμότητα διαθέσεως βρίσκονται άλλα 2 ελικόπτερα S-70 "AEGEAN HAWK" του Πολεμικού Ναυτικού στο Κοτρώνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.