Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Μένης Κουμανταρέας: «Αρμένισμα» προς τον θάνατο

Τα ερωτήματα, τα σενάρια και οι εκτιμήσεις για τις συνθήκες της δολοφονικής επίθεσης και τα κίνητρα 

 

Μένης Κουμανταρέας: «Αρμένισμα» προς τον θάνατο

 Πριν από μόλις δύο μήνες κυκλοφόρησε το τελευταίο μυθιστόρημα του Μένη Κουμανταρέα με τον τίτλο «Ο θησαυρός του χρόνου», που δεν είναι τίποτε άλλο από το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου
Στο ασανσέρ της πολυκατοικίας όπου έμενε στην Κυψέλη δέχθηκε την πρώτη επίθεση από τον δολοφόνο του ο Μένης Κουμανταρέας: εκεί βρέθηκαν σπασμένα τα γυαλιά του 83χρονου συγγραφέα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας, ο δράστης αφού τον χτύπησε τον υποχρέωσε να μπουν μαζί στο διαμέρισμά του, όπου και τον σκότωσε.

Ο συγγραφέας δεν αποκλείεται να προσπάθησε να αντιδράσει, να ξεφύγει, ώσπου ο δράστης τον εγκλώβισε στο υπνοδωμάτιό του και του κατάφερε τα φονικά χτυπήματα.

Στη συνέχεια ερεύνησε επιλεκτικά σημεία του σπιτιού, όπως την ντουλάπα του διαδρόμου και κυρίως το γραφείο του συγγραφέα αναζητώντας να βρει αυτό που ήθελε: πιθανόν χρήματα ή άλλα αντικείμενα αξίας. Παραμένει άγνωστο το αν και τι αφαίρεσε.

Το σκηνικό της βίας στο διαμέρισμα του συγγραφέα δεν φαίνεται να κράτησε πολλή ώρα καθώς ο δράστης ερεύνησε επιλεκτικά τον χώρο. Αυτό μπορεί να σημαίνει είτε ότι είχε ξαναπάει στο διαμέρισμα και ήξερε πού να αναζητήσει χρήματα και αντικείμενα αξίας ή ότι ο θάνατος του Μένη Κουμανταρέα δεν ήταν κάτι που είχε σχεδιάσει και γι' αυτό τράπηκε σε φυγή χωρίς να ψάξει και αλλού.

Μια ένοικος της πολυκατοικίας είπε ότι άκουσε θόρυβο, αλλά δεν μπορούσε να υποψιασθεί τι συνέβαινε.

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ. Πολλά είναι τα ερωτήματα, τα σενάρια και οι εκτιμήσεις για τις συνθήκες της δολοφονικής επίθεσης και τα κίνητρα.
Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Ασφάλειας έχουν ήδη...

 συνέχεια
...συγκεντρώσει υλικό από κάμερες από διπλανά καταστήματα, όπως ένα κομμωτήριο, μια καφετέρια και από άλλα που μπορεί να έχουν οπτική γωνία στην είσοδο της πολυκατοικίας. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να «πιάσουν» και να απομονώσουν κινήσεις το επίμαχο χρονικό διάστημα από τις 10.30 το βράδυ της περασμένης Παρασκευής και μετά για το ποιοι μπήκαν και βγήκαν από την είσοδο της πολυκατοικίας.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουν στις τηλεφωνικές επικοινωνίες του συγγραφέα και γι' αυτό ερευνούν τις κλήσεις από το κινητό του τηλέφωνο. Από αυτές τις κλήσεις αναζητούν πρόσωπα που θα μπορούσε να βοηθήσουν τις αστυνομικές έρευνες. Κυρίως αναζητούν το πρόσωπο που  σύμφωνα με μαρτυρία ο συγγραφέας είχε πει ότι επρόκειτο να συναντήσει το μοιραίο βράδυ.

Για τις ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες επήλθε ο θάνατός του απαντήσεις αναμένεται να δοθούν σήμερα από τη νεκροτομή. Από την πρώτη εικόνα, ο 83χρονος έφερε μώλωπες και εκδορές στο πρόσωπο, στη γνάθο, στο μάτι και χτυπήματα στα χέρια. Ενα μαξιλάρι που βρέθηκε δίπλα του κάνει την Αστυνομία να εκτιμά ότι ο δράστης δολοφόνησε τον συγγραφέα προκαλώντας του ασφυκτικό θάνατο.

Το χρονικό. Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε αργά το βράδυ της Παρασκευής, Προηγουμένως ο συγγραφέας βρισκόταν με έναν γνωστό και συνεργάτη του σε καφετέρια  στον πεζόδρομο της γειτονιάς του, όπου και παρέμεινε έως τις 10.30 το βράδυ. Σύμφωνα με τις περιγραφές του είπε ότι γύρω στις 11.15 είχε μια συνάντηση.

Σε κάποια στιγμή ο συγγραφέας σηκώθηκε να πάει στο σπίτι του καθώς, όπως είπε, είχε ξεχάσει να πάρει ένα χάπι. Ο συγγραφέας έπασχε από σοβαρή αρρώστια και επρόκειτο τις επόμενες ημέρες να πάει σε νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε θεραπεία.

Και ενώ είχε πει στον γνωστό του ότι θα επέστρεφε σύντομα, η ώρα περνούσε και δεν έδινε σημεία ζωής.
Ο γνωστός του ανησύχησε και τον πήρε στο τηλέφωνο. Δεν πήρε όμως καμία απάντηση. Μαζί με τον υπεύθυνο του καταστήματος πήγαν στην πολυκατοικία χτύπησαν το κουδούνι χωρίς πάλι να πάρουν απάντηση. Ο συνεργάτης του συγγραφέα έσπευσε σε συγγενικό σπίτι του Μένη Κουμανταρέα και πήρε κλειδιά του σπιτιού.

Οταν μπήκε στο διαμέρισμα - τη μία παρά είκοσι τα ξημερώματα του Σαββάτου - αντίκρισε τον συγγραφέα νεκρό και ειδοποίησε την Αστυνομία.
tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.